In 2006, numarul cazurilor de rujeola este in scadere

Specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii apreciază că, în acest moment, în ţara noastră epidemia de rujeolă este în regresie.

Potrivit raportărilor din teritoriu, de la începutul anului şi până în data de 15 martie 2006 a fost confirmat un număr de 627 de cazuri de rujeolă, dintr-un total de 2013 suspecţi. Acesta reprezintă aproape jumatate din numărul de cazuri înregistrat în lunile noiembrie si decembrie 2005, atunci când a fost raportat vârful epidemiei.

De la începutul anului 2006 şi până în prezent, la nivel naţional, au fost efectuate un număr de 76 007 vaccinări, dintre care peste 33 800 de imunizări la grupa de vârstă 7-11 luni.

De asemenea, continuă campania de vaccinare în şcoli, iar conform ultimelor date, au fost vaccinaţi 17 358 elevi din clasele a I-a.

Ministerul Sănătăţii a început încă de anul trecut să aplice toate măsurile care s-au impus pentru limitarea focarelor de rujeolă, fapt ce a dus la scăderea numărului de îmbolnăviri.

Campania de vaccinare antirujeolică continuă, în prezent Ministerul Sănătăţii monitorizând situaţia la nivel naţional, prin direcţiile de sănătate publică judeţene.