Impozit 0 pentru programatori ?

septembrie 28, 2005

Marti, 27 septembrie 2005, la sediul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a fost organizata o intalnire cu reprezentantii asociatiilor din domeniul IT/C pentru a discuta diversele probleme aflate pe agenda de lucru la capitolul prioritati.

La intalnire au participat reprezentanti ai Asociatiei Romane pentru Industria Electronica si Software (ARIES), ai Asociatiei Nationale a Industriei de Software si Servicii (ANIS) si ai Asociatiei pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatii din Romania (ATIC) si oficiali din cadrul MCTI. Intalnirea a fost coordonata de Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei Zsolt Nagy.

Primul subiect dezbatut a fost posibilitatea eliminarii din 2006 a impozitului 0 pe venituri pentru programatori, in cazul in care Ministerul Finatelor Publice va propune o astfel de masura. Cei prezenti si-au exprimat parerea asupra acestei intentii si impreuna cu reprezentantii MCTI au decis sa sustina mentinerea impozitului 0, acesta fiind un avantaj necesar asigurarii competitivitatii firmelor din domeniul IT, mai ales in perspectiva integrarii Romaniei in Uniunea Europeana si a trecerii la standardele pietei unice. Participantii au hotarat sa aiba un dialog permanent si sa continue schimbul de informatii actualizate pe aceasta tema, astfel incat un mesaj comun catre clasa politica sa poata fi adoptat. Argumentele care vor sta la baza acestui mesaj trebuie sa fie bine construite, plecand de la date exacte referitoare la numarul de persoane care beneficiaza de impozit 0, volumul investitiilor in piata de software, migratia fortei de munca si valoarea exporturilor de soft.

Un alt subiect important a fost organizarea unui IT Business Forum la Bucuresti, in perioada 19 - 20 octombrie 2005, cu participarea ministrilor de resort din Romania si Ungaria si a firmelor si asociatiilor interesate din cele doua tari.

Astfel de intalniri vor continua sa fie organizate, ele fiind necesare si foarte importante, datorita faptului ca industria de IT/C din Romania este in curs de dezvoltare si necesita tot sprijinul ce i se poate oferi. Cooperarea dintre reprezentantii ministerului si cei ai industriei este cea mai eficienta metoda de promovare a domeniului IT/C drept prioritate a programului de guvernare. (Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei )

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro