Importanta efectuarii periodic a unor analize de biochimie

Trecerea de la copilarie la adolescenta si mai tarziu la perioada de maturitate implica modificari si schimbari in organism care trebuie monitorizate prin intermediul unor analize de biochimie pentru buna dezvoltare si mai ales pentru mentinerea sanatatii generale. Ti-am pregatit in acest articol detalii si informatii necesare de stiut de oricine cu privire la cele mai importante investigatii recomandate de medicii specialisti.

Cum poti diagnostica o afectiune prin intermediul unor analize de biochimie?

Probele de sange fac parte din cele mai importante analize de biochimie pe care medicii le recomanda pacientilor pentru a le efectua incepand cu varsta de 20 de ani. Efectuarea acestora ii va ajuta pe medicii specialisti sa aiba acces la informatii importante cu privire la starea de sanatate generala a pacientului. Avand in vedere ca in organism se pot produce schimbari periodic, seturile de analize de biochimie sunt recomandate sa se faca anual.
analize biochimie
Bolile precum obezitatea, cancerul sau diabetul ii pot afecta chiar si pe pacinetii tineri, tocmai din acest motiv echipa Romgermed recomanda tuturor pacientilor sa isi monitorizeze periodic starea de sanatate prin intermediul unor astfel de investigatii. Vizita la medicul specialist este importanta, astfel ca nu trebuie sa astepti ca organismul sa dea semne, ci mai importanta este preventia. O simpla proba de sange poate salva vieti!

Ce investigatii sunt recomandate in functie de varsta pacientului?

Pacientii cu varsta de peste 25 – 30 de ani trebuie sa isi monitorizeze atent starea de sanatate, intrucat odata trecut de varsta de 30 de ani, probleme si afectiunile medicale pot avea efecte mult mai grave de-a lungul timpului. Seturile de analize de biochimie trebuie sa contina testarea glicemiei, vitaminei D, a trigliceridelor, colesterolului si a hormonului de stimulare tiroida.

De asemenea, verificarea tensiunei arteriale, a proteinei C reactiva, electrocardiograma, ecografia abdominala si analizele pentru plamani, in special in cazul fumatorilor, sunt la fel de importante pentru mentinerea unei stari generale de bine. Interpretarea rezultatelor analizelor medicale se va face intotdeauna de medicul specialist sau de medicul de familie pentru o interpretare corecta si eficienta.

Pentru pacientii interesati, recoltarea pentru astfel de analize se poate face in orice centru de recoltare Synlab cu o programare in prealabill. Echipa Synlab este gata sa te ajute si sa iti ofere detalii, informatii si asistenta tehnica necesara.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Importanta efectuarii periodic a unor analize de biochimie

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro