Idei simple de amenajare fantastică a balconului tău

Unul dintre cele mai primitoare spații din orice apartament ar trebui să fie... balconul! Dacă este un pic mai mare, acesta este locul potrivit pentru petrecerea timpului liber fie împreună cu cei dragi, fie singur. Mai mult decât atât, chiar dacă spațiul balconului este mic, tot merită să i se acorde atenție întrucât oferă șansa de a prelungi camera.

Iată în continuare câteva sfaturi cum să îți organizezi și decorezi balconul în diverse moduri. Găsești mai multe idei în acest sens pe blogul celor de la Rom Decor, precum și produsele necesare pe care le poți comanda la prețuri extrem de avantajoase.

Micuța grădină verticală din balconul tău

O modalitate excelentă de a utiliza eficient spațiul în cazul unui balcon mic este aceea de a cultiva o grădină verticală pe unul sau chiar doi pereți. O astfel de zonă combinată cu o ușă de sticlă poate fi o idee grozavă pentru amenajarea balconului.

 

Pe lângă faptul că este o alternativă viabilă la banala afișare de poze sau de alte ornamente tradiționale, o grădină verticală pe balcon transformă atmosfera făcând balconul mai primitor și, desigur, mult mai frumos.

Balconul - o zonă de socializare deloc de ignorat

Chiar și dacă vorbim de un spațiu mic, confortul trebuie să fie printre aspectele prioritare. Pentru acest criteriu, investește într-o măsuță și niște scaune care ocupă puțin spațiu, dar care permit totodată relaxarea celor care își petrec timpul liber în balcon.

Dacă este posibil, ce zici de instalarea unui mic blat pliabil pentru a servi micul dejun (dacă pentru o măsuță nu este suficient loc)? Dar de o banchetă cu loc de depozitare în loc de scaunele sau taburetele obișnuite? Înțelegând dinamica spațiului, orice este posibil! Doar lasă creativitatea să te ghideze!

Nu ignora spațiul util de pe balcon

Balconul este un loc foarte important din locuința ta, mai ales în 2021, când se pare că ne vom petrece acasă cea mai mare parte a timpului. Pentru viața de zi cu zi, zona balconului sau logiei poate deveni un spațiu real extrem de versatil, servind drept:

  • acel colț special de lectură pe care îl căutai demult;
  • locul preferat pentru animalul tău de companie;
  • zona ideală pentru instalarea unui mic birou, cu scaun rotativ, unde să lucrezi de acasă nederanjat de nimeni.

Considerând balconul ca pe un loc funcțional, nu ca pe o magazie, o să câștigi spațiu important mai ales într-o locuință micuță.

O cameră extinsă care să includă și balconul

O opțiune utilizată pe scară largă de către cei care dețin o garsonieră sau un apartament dotat  cu un balcon mic este aceea de a extinde o cameră (sufragerie, dormitor, bucătărie). Dacă vrei ca să câștigi câțiva metri pătrați, poți scoate ușile și poți nivela podeaua.

 

Totodată, varianta de a închide balconul cu un sistem culisant din sticlă securizată (permițând intrarea generoasă a luminii naturale) este pe gustul multora, fiind cea mai potrivită soluție mai ales dacă intenția este de a face ca spațiul locuibil să fie ca un tot unitar.

Pune în balcon mobilier pe comandă

Este destul de obișnuit să vrei să folosești balconul ca spațiu de odihnă sau de petrecere a timpului liber. Cu toate acestea, încadrarea pieselor de mobilier gata asamblate nu este întotdeauna ușoară.

 

În acest caz, merită să pariezi pe mobilierul, care poate include băncuțe, mese, rafturi și alte articole pe care le consideri necesare. Și un blat pliabil sau un dulap ergonomic pot fi de luat în seamă.

În toate cazurile, acordă atenție maximă materialelor din care sunt confecționate pentru a le alege pe acelea care nu sunt afectate cu timpul de acțiunea soarelui sau a umidității (dacă balconul nu este închis).

 

Un alt sfat este instalarea unor cârlige trainice pe pereți (dacă structura permite!) care pot fi folosite pentru susținerea unui hamac: este o opțiune excelentă de odihnă care poate fi instalată și îndepărtată cu ușurință. Astfel, poți aduce un farmec sporit acestui spațiu. Dacă structura balconului permite, este o idee foarte bună, nu-i așa?

 

Pentru alte sugestii de amenajare smart a balconului prin utilizarea sistemelor culisante din sticlă securizată, intră chiar acum pe site-ul Rom Decor.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Idei simple de amenajare fantastică a balconului tău

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro