Iata cele 3 piese importante pentru un echipament moto sigur

După sezonul de iarna, sosirea primăverii bucură de la mic la mare, tocmai pentru ca putem profita de natura, peisaje si de locuri de-a dreptul impresionante. Primavara este anotimpul care marcheaza inclusiv inceperea sezonului moto iar pentru fiecare pasionat in parte, exista aceleasi reguli – o motocicleta puternica si un echipament moto sigur.

Echipamentul moto – din cate piese este format?

Echipamentul moto este unul complet, specific si exclusivist motiv pentru care nu poate fi înlocuit de orice alt echipament destinat altor sporturi. Siguranta oferita de un echipament moto este specifica acestui tip de deplasare. Casca si echipamentul de protecție vor fi întotdeauna cu tine atunci cand pornesti la drum.

Legislatia rutiera este cea care pune accentul pe una dintre cele mai importante piese ale unui echipament si anume casca de protectie. Desi in mod cert, legea nu pune accent pe intregul echipament moto, purtarea acestuia este responsabilitatea motociclistului. Fără echipaentul potrivit, conducătorul motorului este in pericol.

Un echipament moto complet este format din 4 piese esentiale pentru a se putea numi eficient si de o protectie garantata. Aici enumeram : casca moto, îmbrăcăminte, încălțăminte si manusi. Fiecare parte componenta a acestui echipament joaca un rol important in ceea ce priveste siguranta ta. Accidentele rutiere survin atunci cand ne asteptam cel mai putin, asadar, este important ca intotdeauna sa reducem riscul unor răni grave.

Echipament moto – o responsabilitate si nu un moft

Chiar daca prin lege, doar casca moto este obligatorie, datorita faptului ca in cele mai multe cazuri lovirile in zona capului sunt fatale, trebuie totusi sa intelegem ca siguranta rutiera reprezinta o prioritate mai intai pentru noi insine. Nepurtarea echipamentului moto atrage dupa sine anumite riscuri, de la amenda pana la vatamari corporale care pot surveni in urma unor accidentari.

Echipamentul moto este special conceput din materiale rezistente precum materialul textil sau piele care sa reziste diferitor interactiuni cu solul sau alte obiecte ascuțite cu care te poți întâlni in trafic. Riscul loviturilor fatale si nu numai, in astfel de cazuri, va fi redus drastic, in special daca investesti intr-un echipament moto de calitate cu un randament garantat.

Echipamentul nu este un moft, nu este purtat de către cei cu experiența pentru ca arata bine sau completeaza perfect scenariul moto, ci pentru rolul si importanta pe care le asigura participanților la trafic. Echipamentul trebuie sa fie luat la pachet cu achizitionarea unui motor, pentru ca inca de la inceput este important sa intelegi rolul sigurantei.

piese moto

Piese moto

Protecție coloana - 3 piese elementare pentru un echipament sigur

Un echipament sigur trebuie sa fie un echipament profi care sa iti asigure corpul din toate perspectivele posibile. Protecția coloanei, a genunchilor, a brațelor si a pieptului este la fel de importanta precum casca si manusile. Motociclistii cu experienta inteleg cel mai bine aceste criterii pentru ca accidentele si felul acestora variaza si pot afecta corpul in diferite puncte esentiale.

Protectia coloanei este una dintre piesele elementare ale unui echipament sigur, iar daca vrei sa investesti intr-un produs de calitate poti opta pentru echipamentele de la Moto-Gear.ro. Pe website-ul online al acestora veți putea găsi doua categorii de protectie a coloanei – vesta de protectie cat si un icon viper central sau stealth.

Manusile de protectie sunt de asemenea al doilea factor central al unui echipament sigur si necesita materiale de calitate pentru a spori siguranța mâinilor. Pe Moto-Gear.ro veți găsi o paleta diversificata de astfel de manusi din piele sau textil.

Si menționam nu in ultimul rând casca moto care joaca cel mai mare rol de protecție din întregul echipament. Casca protejează cea mai importanta parte a corpului uman motiv pentru care trebuie sa reprezinte o investitie pe masura.

Protecție coloana – un echipament complet pentru siguranța ta

Îmbrăcămintea conceputa special pentru mersul pe motor are rol de a proteja in cazul alunecarii pe sosea, cea din textil fiind cea mai potrivita datorita nivelului ridicat de protectie.

Incaltamintea moto trebuie de asemenea sa fie comoda si sa permita actionarea franei si a schimbatorului de viteza. Atunci când porți încălțămintea potrivita si ești in trafic pe motor poti câștiga secunde importante pentru viața ta si poți evita un accident. Protecția coloanei apare in special la pasionatii de moto care conduc cu o viteza destul de mare si au nevoie de o protectie totala a corpului.

In esenta, echipamentul moto sigur este alcatuit dintr-o varietate de produse fără de care este periculos sa pornești la drum. Investiția intr-un echipament moto inseamna responsabilitate, siguranta si putere de control. Te îndemnam sa intri pe website la cei de la moto-gear si sa descoperi diverse modele de piese de protecție.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Iata cele 3 piese importante pentru un echipament moto sigur

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro