HVB Bank lanseaza un nou credit pentru nevoi personale

Incepand cu luna martie, HVB Bank Romania ofera un nou tip de credit de consum: Creditul Personal Plus. Cu o valoare ce poate atinge 50.000 EUR sau echivalentul in USD si cu o perioada de creditare de pana la 12 ani , acest produs vine ca o noua confirmare a eforturilor permanente ale HVB Bank de a asigura clientilor flexibilitate si o mare libertate a alegerii. Imprumutul poate fi folosit pentru satisfacerea oricaror nevoi financiare fara nici un fel de limitare din partea bancii.

Creditul Personal Plus poate fi acordat persoanelor cu un venit minim net de 10.000.000 lei (1.000 lei noi), fiind luate in considerare mai multe surse: salariu, bonusuri, comisioane din vanzari, drepturi de autor, chirii, dividende, venituri din profesii liberale, etc. Solicitantul Creditului Personal Plus trebuie sa aiba intre 22 de ani si varsta legala de pensionare (pana la care creditul trebuie sa fie rambursat in intregime).

Imprumutul poate fi obtinut si cu ajutorul unui co-debitor (sotul/sotia), care trebuie sa aiba cel putin trei luni vechime la actualul loc de munca si sa nu depaseasca varsta legala de pensionare (pana la care creditul va fi rambursat in intregime).

Creditul va fi garantat cu ipoteca asupra unui imobil sau un gaj asupra unui depozit, gaj asupra conturilor deschise la HVB Bank, asigurare de viata, asigurarea locuintei si venitul lunar cesionat in favoarea bancii. Asigurarea de viata este oferita de HVB Bank ca bonus, daca solicitantul indeplineste conditiile standard de subscriere a riscului.

Suma minima ce poate fi imprumutata este de 5.000 EUR, in timp ce suma maxima este de 50.000 EUR sau echivalentul in USD. Suma contractata nu poate depasi 65% din valoarea proprietatii ipotecate sau 90 % din cea a depozitului colateral. De asemenea, suma tuturor ratelor nu poate depasi 60% din venitul net lunar al familiei minus cheltuielile lunare, iar rata lunara nu trebuie sa fie mai mare de 30% din venitul net lunar al familiei minus obligatiile financiare.Rata dobanzii este variabila, de 9,5 % atat pentru creditele in EUR, cat si pentru cele in USD.(HVB Bank)