HVB Bank lanseaza Conturile de Economii

noiembrie 8, 2004

HVB Bank lanseaza un nou produs care respecta strategia generala a bancii de a implementa permanent solutii financiare flexibile si inovatoare. Pentru ca drumul de la planuri la transformarea lor in realitate sa fie cat mai sigur, HVB Bank ofera clientilor sai Conturile de Economii, disponibile in cele douaavariante: Conturile Flexibile ssi Conturile de Economisire pentru Credit.

Produse bancare de economisire oferite pe termene de 3 ani, Conturile de Economii pot fi utilizate in scopuri precum: educatia copilului, achizitionarea unei case sau a unui teren, extinderea locuintei actuale, achizitionarea de bunuri utile pentru dotarea si amenajarea locuintei, a casei de vacanta sau a gradinii; pentru calatorii; lichiditati pentru viitoare nevoi personale neprevazute; si, nu in ultimul rand, pentru contractarea unui credit in conditii speciale (in cazul Conturilor de Economisire pentru Credit).

„Conturile de Economii sunt menite sa vina in intampinarea nevoilor clientilor nostri. Conform statisticilor, rata anuala a cresterii depozitelor este de doua ori mai mare in Europa Centrala si de Est decat cea din zona Euro. Conturile de Economii raspund acestei tendinte, dovedind inca o data respectul si grija acordate de HVB Bank clientilor sai. Complexe si flexibile, aceste produse reprezinta un nou pas in eforturile bancii de a-si fideliza clientii si de a construi un parteneriat solid cu acestia“, declara Manuela Plapcianu, Director Divizia de Retail Banking, HVB Bank Romania.

Sigure, cu venit cert si definite printr-un efort minim de economisire, Conturile de Economii asigura o serie de avantaje, menite sa iasa in intampinarea nevoilor si asteptarilor oricarui client. Odata cu deschiderea contului, care nu implicaa nici un comision, clientul se bucura de numeroase gratuitati, care se refera la depunerea de numerar, administrarea contului si vizualizarea acestuia prin Online B@nking.

Odata contul deschis, depunerile sunt extrem de flexibile, ele putand fi operate sub forma de numerar, prin transfer intern – ambele modalitati fiind gratuite – sau prin ordin de plata. Alte avantaje importante sunt reprezentate si de cresterea dobanzii odata cu cresterea sumei economisite, precum si de nivelul in sine al dobanzii, care este mai ridicat decat cel corespunzator depozitelor obisnuite. Totodata, clientii pot beneficia si de posibilitatea acordarii unui descoperit de cont (debitarea contului curent peste soldul disponibil) cu o suma maxima egala cu valoarea economisita deja.

Contul de Economii poate fi deschis pentru oricare dintre urmatoarele trei valute: ROL, EUR si USD. Pentru deschiderea unui Cont de Economii este necesara depunerea unei sume initiale de 150 EUR/USD sau 6 milioane de lei, urmand ca apoi clientul sa depuna lunar sume de bani, pe o perioada de 3 ani.

In cazul Conturilor Flexibile, nu exista un minim de depunere lunara, dar se recomanda economisirea a cel putin 25 EUR/USD sau 1 milion de lei pe luna (in functie de valuta in care este deschis contul). In cazul unui Cont de Economisire pentru Credit, trebuie depusa lunar o suma de minimum 25 EUR/USD sau 1 milion de lei. Avantajul este ca, la final, clientul care alege aceasta ultima varianta de Cont de Economii beneficiaza de posibilitatea contractarii unui credit. Pentru Creditul Personal, dobanda este cu 0,50% mai mica fata de cea standard, iar la Creditul pentru Locuinta si la Creditul Auto, comisionul de procesare si acordare a sumei solicitate este cu 33% mai mic.

Noile produse HVB Bank raspund nevoilor unei piete a carei incredere in instrumentele de economisire este in crestere. Fapt indicat si de studiul realizat in primul trimestru al acestui an impreuna cu Grupul GfK.

Potrivit acestui studiu, in Romania, modalitatea preferata de a face economii sau investitii este cumpararea de apartamente sau case (40%), strans legata de cumpararea de terenuri, considerata viabila de catre 27% dintre consumatorii romani. Urmatoarele doua cele mai apreciate metode de economisire in randul romanilor sunt depozitele bancare (39%) si carnetele de economii de tip cec (31%), instrumente cu risc foarte scazut, insa cu castiguri minime.

Procentele relativ mari obtinute de instrumentele de tipul asigurarii de viata (17%), actiunilor (14%) si pensiei private (11%), coroborate cu procentele relativ mici obtinute de pastrarea banilor in casa (8%) si investirea in aur (7%) sunt un semn important ca piata financiar-bancara din Romania este aproape de caracteristicile unei piete mature

Analizand diferentiatorii socio-demografici se constata ca tinerii prefera intr-un grad mai ridicat instrumente de economisire evoluate, caracterizate de risc si profitabilitate mari. Studiul indica totodata ca preferinta fata de depozite, carnete de economii si pastrarea banilor in casa scade odata cu cresterea nivelului de educatie

Studiul a fost desfasurat in 14 tari: Austria, Bulgaria, Croatia, Cehia, Germania, Polonia, Romania, Rusia, Serbia si Montenegro, Slovacia, Slovenia, Spania, Ucraina si Ungaria. Metoda de cercetare: sondaj telefonic sau fata in fata, acasa la persoanele intervievate. Esantionul a fost reprezentativ pentru fiecare tara. Grupul GfK are mai mult de 135 de reprezentante, birouri si participari active in peste 50 de tari; peste 5000 de angajati si o cifra de afaceri de 595.3 milioane EUR în 2003.

HVB Bank Romania este membra a HVB Group, una dintre principalele institutii financiare din Europa, si deserveste un numar de 25.000 de clienti prin cele 11 sucursale deschise in Bucuresti (4), Timisoara, Oradea, Cluj, Brasov, Constanta, Sibiu si Arad.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro