HP a lansat in Romania prima statie grafica all-in-one de 27 inci din lume

martie 29, 2012

HP a lansat in Romania prima statie grafica all-in-one din lume cu un display cu diagonala de 68,6 cm (27 inci). HP Z1 combina un design industrial atractiv cu performanta imbunatatita sustinuta de procesoare Intel Xeon, placa video NVIDIA Quadro si abilitatea de a reda peste 1 miliard de culori.

 

Datorita designului unic, display-ul noii statii grafice HP Z1 se deschide usor, permitandu-le astfel utilizatorilor sa inlocuiasca rapid diferite elemente si sa aduca imbunatatiri echipamentelor fara sa foloseasca alte instrumente. Display-ul LED alb cu diagonala de 68,8 cm (27 inci) poate reda peste 1 miliard de culori diferite si are un unghi de vizionare larg, de 178 de grade, iar monitorul este dotat cu tehnologie in-plane switching (IPS).

Noua statie grafica le ofera specialistilor in design computerizat, media digitala, divertisment, educatie si arhitectura un plus de performanta si viteza de randare iesita din comun. Echipamentul incorporeaza o gama completa de placi video si procesoare complexe proiectate pentru statii grafice si a fost testat minutios si certificat pentru a sustine cele mai importante aplicatii din industrie.

„Prima statie all-in-one din portofoliul nostru, HP Z1, reprezinta o adevarata revolutie tehnologica pentru modul de lucru al specialistilor in arhitectura, dezvoltare web sau graficieni. Designul unic, experienta vizuala imbunatatita si performanta de procesare ne vor ajuta sa atragem noi clienti si sa ne consolidam pozitia de lideri de piata in acest segment”, a declarat Tiberiu Dobre, PSG Country Manager HP Romania.

HP Z1 incorporeaza placi video profesionale NVIDIA Quadro, memorie ECC, procesoare Intel Xeon quad-core si solutii de software furnizate de vendori independenti, asigurand in acelasi timp o functionare silentioasa.

Utilizatorii pot alege, de asemenea, dintr-o gama de tipuri de stocare diferite, ce includ configuratii SATA de 7.2K, respectiv de 10K, SSD sau RAID optional, drive-uri mobile (AMO), un cititor de card media care poate citi formate diferite si mai multe drive-uri optice.

 

Astfel, indiferent ca este vorba despre un inginer care creeaza elemente 3D, un arhitect care proiecteaza cladiri, un specialist video care editeaza filmarea de la un eveniment sau un fotograf care finiseaza si retuseaza rezultatele unei sedinte foto, HP Z1 ofera tuturor profesionistilor posibilitatea sa isi puna mai usor ideile in practica. În plus, datorita software-ului de grafica HP Remote, utilizatorii pot lucra chiar si de la distanta, avand insa in continuare acces la toate aplicatiile 2D, 3D, video si cu continut media de care au nevoie.

HP a lansat in Romania si noile statii grafice HP Z , gama ale carei echipamente au acum un design nou si procesoare cu nucleuri multiple si care pot sustine un plus de performanta.

Proiectat pentru a satisface cele mai exigente cerinte de vizualizare, HP Z820 este ideal pentru utilizatorii din domenii de activitate precum industria petroliera si gazelor, design computerizat, inginerie, medicina, media si divertisment. Noul echipament dispune de un procesor cu 16 nuclee, pana la 512 GB de memorie ECC, 14 TB de spatiu de stocare si placa grafica dual NVIDIA Quadro 6000.

HP Z620, pe de alta parte, este un echipament care poate sustine cu usurinta activitatea clientilor care lucreaza in domeniul financiar, in procesare video, animatie, arhitectura si proiectare, remarcandu-se, de asemenea, prin modul silentios de functionare si designul compact. Actualizat pentru a fi compatibil atat cu procesoare single-socket, cat si cu cele dual-socket, HP Z620 este o statie grafica performanta cu un procesor cu 16 nuclee, pana la 96 GB de memorie ECC, 11 TB de spatiu de stocare si placa grafica NVIDIA Quadro 6000 sau dual NVIDIA Quadro 5000.

Proiectat pentru a satisface nevoile de calcul si grafica ale arhitectilor si ale clientilor care desfasoara activitati de baza de design de produs si editare foto si video, HP Z420 incorporeaza cele mai noi modele de procesoare Intel Xeon E5-1600 si E5-2600, oferind astfel pana la 64 GB de memorie ECC, 11 TB de spatiu de stocare si placa grafica NVIDIA Quadro 5000 sau dual NVIDIA Quadro 2000.

Noile statii grafice dispun de cel mai recent procesor Intel Xeon E5-2600 cu 8 nuclee, pot include pana la 512 GB de memorie DDR3 si sustin fara probleme chiar si aplicatii complexe, multi-thread.

Procesorul Intel Xeon din gama E5-2600 suporta pana la 16 nuclee fizice intr-un singur sistem si permite rularea simultana a 32 de thread-uri cand sunt folosite ambele procesoare, fiecare cu cate 8 nuclee si ruland Tehnologia Intel Hyper-Threading2. Noile procesoare includ Tehnologia Intel vPro, controlori de memorie integrata si Tehnologia Intel Turbo Boost.

Noile echipamente din linia de statii grafice HP de top sunt echipate, de asemenea, cu tehnologie PCI Express de a treia generatie, oferindu-le astfel clientilor un plus de performanta si integrarea unitara a noilor placi grafice.

”Statiile grafice HP bazate pe noile procesoare Intel Xeon E5-2600 ajuta utilizatorii sa dezvolte, testeze si modifice in cel mai scurt timp ideile lor inovatoare”, a afirmat Boyd Davis, vicepresedinte Architecture Group, Intel. ”Noile noastre procesoare Intel Xeon E5 combina capacitatea si puterea de calcul sporita cu o infrastructura I/O optimizata. Aceste caracteristici le permit profesionistilor sa utilizeze statiile grafice pentru a a da forma ideilor lor si sa interactioneze repede si eficient cu modelele create.”

Noile statii grafice HP Z includ surse de energie eficiente in proportie de 90%, reducand astfel consumul general de energie si cantitatea de caldura reziduala. În plus, ele ofera configuratii fara BFR/PVC si sunt reciclabile in proportie de peste 90%.

Statiile grafice HP sunt utilizate de catre cei mai exigenti clienti din domenii precum arte grafice, emisie radio si TV, CAD, inginerie, imagistica medicala, finante, industria petroliera si a gazelor. Companiile folosesc statiile grafice HP pentru a proiecta o serie larga de produse, de la pantofi sport la masini de curse, caractere animate si submersibile de mare adancime, dar si pentru a gestiona comercializarea certificatelor de securitate in valoare de miliarde de dolari sau pentru a preveni crize operationale in domeniul IT.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro