Honda Civic castiga premiul RED DOT – best of the best

Honda a anunţat că noul model Civic pentru piaţa europeană a câştigat al 51-lea premiu “red dot: best of the best” pentru cea mai mare calitate a designului. Este pentru a doua oară când Honda câştigă acest prestigios premiu, prima dată el fiind adjudecat de S2000 în 2001. Ceremonia de premiere va avea loc pe 26 iunie.

Premiul de design „red dot” face parte din una dintre cele mai mari competiţii din lume, organizate anual de Design Zentrum Nordrhein Westfalen, Germania. Un juriu internaţional selectează produsele care prezintă o excepţională calitate a designului în 11 categorii ce nu sunt legate de designul unei maşini ci de designul unui produs în general.
Noua Honda Civic a câştigat premiul “red dot: best of the best” la categoria “Transporturi”. Juriul a apreciat că designul maşinii “marchează o revoluţie” şi a punctat elementele inovatoare precum şi calitatea înaltă a conceptului de design.
Anul acesta au fost acceptate în competiţie 2.068 de propuneri din 41 de ţări, iar premiul “red dot: best of the best” pentru cea mai mare calitate a deisgnului a fost oferit unui număr de numai 36 de produse. Alte 485 de produse au primit eticheta de design “red dot”.
Noul Civic va fi expus în cadrul expoziţiei din muzeul Design Zentrum Nordrhein Westfalen pentru mai mult de un an de zile. Muzeul găzduieşte una dintre cele mai mari expoziţii de design contemporan din lume, cu peste 1.000 de produse expuse pe o suprafaţă de peste 4.000 metri pătraţi. Mai mult decât atât, Honda Civic va apărea în anuarul centrului german, considerat o operă standard în domeniul designului şi care prezintă trendurile actuale din industrie.
Istoria acestei competiţii începe în 1955, când un design de produs internaţional deosebit a fost marcat cu un punct; numele actual de „red dot” (punctul roşu) a fost adoptat în 1992, iar competiţia are structura actuală începând din anul 2000.