Hitler a salvat un evreu de furia nazistilor!

Incredibil dar adevarat! Se pare ca Hitler ar fi salvat un barbat evreu de la pieire in anii 1930. Ernest Hess, soldat in armata Germaniei in timpul Primului Razboi Mondial, crescut protestant, dar cu puternice radacini evreiesti a fost persecutat de nazisti. Insemnat cu Staua lui David, Hess nu mai putea sa mearga pe strada fara sa fie agresat de sustinatorii nazismului care vroiau curatarea etnica a Germaniei.

La un moment dat s-a intalnit cu un fost camarad de arme din razboi. Soldatul, camarad cu Hess era insusi cel ce avea sa conduca Germania in Al Doilea Razboi Mondial, Adolf Hitler. In razboi Hitler ii fusese subordonat lui Hess, iar Hitler s-a simtit indatorat sa-l fereasca pe fostul sef de chinurile „Solutiei Finale” orchestrate de Heinrich Himmler. Mai mult, Hitler i-a facilitat lui Hess eliberarea unui nou pasaport in care nu erau trecute originile sale evreiesti.

Pana la urma Hess a ajuns totusi intr-un lagar de munca, dar a reusit sa supravietuiasca in timpul razboiului, lucru care nu s-ar fi intamplat fara interventia salvatoare a lui Hitler.

Exemplul dat de Hilter a fost urmat si de alte persoane influente din Germania acelor vremuri. Un exemplu clar este Albert Goering, fratele lui Hermann Goering, lider militar si al doilea in ierarhia Partidului National-Socialist (Nazist), dupa Hitler. Albert, oaia neagra a familiei Goering, a contribuit la salvarea a sute de evrei. Acest lucru nu ar fi fost posibil fara contributia lui Hermann, care a „inchis ochii” la faptele fratelui sau si i-a oferit acoperirea necesara pentru a nu fi descoperit de nazisti, scrie Cracked.com.

 

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro