Hemoroizii - o problema dureroasa

iunie 25, 2019

Hemoroizii reprezinta o problema foarte mare, atat pentru femei, cat si pentru barbati. Acestia sunt cauzati de o presiune marita pe timpul sarcinii, de obezitate sau din cauza unor probleme digestive.

Acesti inconfortabili hemoroizi apar la diferite varste, insa, in special in jurul varstei de 50 de ani mai mult de jumatate din populatie a experimentat una sau mai multe simptome clasice, incluzand durerile rectale, arsuri, sangerari si posibil prolapsul. Prolapsul este cauzat de slabirea sfincterului sau ligamentelor care tin in tensiune rectul.

Chiar daca hemoroizii nu prezinta un pericol, decat in anumite cazuri, acestia pot sa reapara dupa vindecare, iar durerea este foarte mare. Din fericire exista tratamente si clinici care ne pot ajuta. O astfel de clinica este Proctoline. Clinica are o experienta de peste 25 de ani si dispune de mai multe sedii in tara.

Toate orasele mari precum Bucuresti, Brasov, Timisoara, Iasi, Craiova, Constanta, Ramnicu Valcea, Sibiu etc. au cate un sediu Proctoline, unde pacientii cu hemoroizi interni pot veni pentru tratament. De asemenea, trateaza si hemoroizi externi, fisuri anale si multe alte probleme ce tin de acest domeniu.

Ce sunt hemoroizii?

In alta ordine de idei, toata lumea are hemoroizi. Acestia sunt acele dilatatii venoase cu caracter patologic ce se regasesc la nivelul canalului anal. In momentul in care se inflameaza si se produce o dilatatie vasculara patologica (interna sau externa) apar simptomele descrise mai sus.

Hemoroizii interni au loc in partea inferioara a rectului, iar cei externi se dezvolta pe pielea din jurul anusului. Hemoroizii externi sunt cei mai inconfortabili, pentru ca pielea este inflamabila.

Daca se formeaza cheaguri de sange in interiorul hemoroizilor interni, durerea poate fi extrem de severa. Vei simti poate o umflatura in jurul anusului. Cheagul de sange se poate dizolva, ramanand piele in exces si aceasta va produce arsuri si iritatii.

Hemoroizii interni sunt, de obicei, nedurerosi, chiar daca produc sangerari. Poti, de exemplu, sa vezi o sangerare de un rosu pal pe hartia igienica sau direct in vasul de toaleta.

Hemoroizii interni  pot produce prolaps sau se pot extinde dincolo de anus, cauzand diferite probleme. Cand un hemoroid se umfla, acesta poate colecta cantitati mici de mucus si particule mici de scaun. Acest lucru poate duce la iritatii si prurit. Stersul constant, pentru a usura arsura si mancarimea, poate inrautatii problema.

Ce cauzeaza hemoroizii?

In mod traditional acestia sunt asociati cu constipatia cronica si statul pentru mult timp pe toaleta. De asemenea, in timpul sarcinii, atunci cand uterul pune presiune mai mare pe vene, apar hemoroizii. Diagnosticarea este simpla, in urma anamnezei si examenului medical.

Hemoroizii externi sunt usor de detectat, mai ales atunci cand cheagurile de sange sunt formate. Cand vorbim despre hemoroizi interni, acestia vor fi examinati cu un anoscop, un tub de plastic inserat in rect cu iluminare. Daca exista sangerare rectala sau sange in scaun, se va efectua colonoscopia.

Aceste investigatii se pot face la Proctoline, cu o precizie de 100%. Odata pus diagnosticul, se va incepe tratamentul care va varia in functie de gravitatea cazului.

Nu lasa hemoroizii sa iti afecteze viata! Intra acum pe site-ul clinicii pentru o programare.

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro