Haina face omul sau omul face haina?

Putem spune cu usurinta ca aceasta intrebare este probabil una dintre cele mai populare intrebari de la ”a fi sau a nu fi?”, incoace.

Personal, condier ca oamenii supraestimeaza mult prea mult hainele in societate. Judecam oamenii dupa felul in care se imbraca. Ne alegem prietenii dupa felul in care se imbraca.
Intr-un fel parca am renuntat si la a ne uita la personalitatile oamenilor din jurul nostru.

Intr-un fel a ajuns precum culoare pielii. Cineva se imbraca mai diferit (atentie, corect se spune ”mai prost”), decat noi si ajungem sa percepem acea persoana ca fiind ciudata.

Trebuie sa intelegi ca atunci cand judecam o persoana dupa hainele pe care le poarta, de fapt nu judecam persoana, judecam doar hainele lor iar singurul motiv pentru care le vedem hainele ca fiind ”proaste”, este ca pentru o persoana faimoasa a spus asta odata.

Devine si mai rau atunci cand incepem sa credem ca pretul e totul. Doar pentru ceva e scump nu inseamna ca este si bun. Nu ar trebuie sa ne pese de pret si lucrul acesta nu trebuie sa devin un criteriu in alegerea unui articol vestimentar.

Daca iti place ceva, poarta-l. E destul de simplu. A face alegerea de a nu purta ceva deoarece ti se pare prea ieftin, e copilaresc si stupid.

Un alt criteriu de evitat este ”brand-ul”. Putin mai sus am comparat culoare pielii cu hainele.
Brand-ul poate fi comparat cu nationalitatea. Zi de zi, observ persoane atat de implicate intr-un anumit brand, incat refuza in orice fel si chip sa poarte alt brand inafara de acel anumit brand cu care ei s-au ”legat”. Brand-ul nu inseamna nimic, e doar un nume, o companie, un logo. Nu te poate reprezenta ca om. Iesi din tipar, inceteaza sa-ti mai pese de brand. Poarta ce vrei tu, toate sunt haine.

In plus de asta, nu e nevoie sa urmaresti un ”trend”. Trend-urile nu inseamna nimic. Oamenii pot vede ceva astazi ca fiind grozav iar maine ca fiind patetic. Poarta ceea ce iti dicteaza mintea, ceea ce conderi ca se potriveste cu personalitatea ta indiferent daca vei fi considerat ”cool” sau nu.

Ca exemplu, eu sunt un mare fan al sepcilor ”snapback”. Poate fi numita mica mea obsesie.
Daca maine nimeni nu ar mai purta snapback-uri, eu tot voi continua sa le port.

De ce sa nu poti purta ceea ce iti doresti sa porti. De ce e nevoie sa fim judecati dupa ceea ce purtam si nu dupa caracterele noastre. Daca stai sa te gandesti, pare chiar stupid, nu-i asa?

Intr-un final trebuie sa intelegem ca hainele sunt doar niste ”chestii” care le punem pe noi sa nu ne fie frig, sau daca e cald afara sa putem fii ”negoi”.