Hackerii lovesc la radacina internetului

Hackerii s-au lansat in unul dintre cele mai importante atacuri ale internetului din ultimii cinci ani.

Expertii declara ca fenomenul neobisnuit s-a sfarsit acum aproximativ 15 ore dar a trecut in general neobservat de utilizatorii de computere.

In spatele scenei insa, inginerii IT din intreaga lume s-au luptat sa faca fata volumului mare de date care amenintau sa satureze cele mai vitale linii de internet.

Motivul atacului a fost neclar a declarat Duane Wessels, cercetator al Co-operative Association for Internet Data Analysis in timp ce alti experti au declarat ca chiar daca hacker-ii par sa-si fi ascuns identitatea, multe dintre datele murdare din atac par sa provina din Coreea de Sud.

Atacul pare sa tinteze compania UltraDNS in timp ce oficialii NeuStar care detin UltraDNS au confirmat ca au observat doar o crestere neobisnuita a traficului.

John Crain, ofiterul sef al Internet Corporation for Assigned Names and Numbers a declarat ca atacul inca mai continua la ora 7 dimineata si ca de asemenea, cercetarile pentru descoperirea originii atacului continua si ele.

Totodata acesta a declarat ca atacul de ieri a fost mai putin serios decat atacul similar impotriva a celor 13 servere principale din octombrie 2002 deoarece inovatiile din tehnologie au permis distribuirea sarcinilor si altor computere din toata lumea. (atitudinea.ro)