Hackerii au accesat 145 de milioane de conturi eBay

EBay Inc a declarat că în urma unei breşe de securitate de acum trei luni, hackerii au accesat 145 de milioane de conturi ale utilizatorilor, fiind considerată cea mai mare compromitere de conturi din istorie. EBay sfătuieşte utilizatorii să îşi schimbe parolele cât mai repede, acestea fiind una din multele informaţii furate între Februarie şi Martie.

Purtătorul de cuvânt eBay, Amanda Miller a declarat pentru Reuters miercuri, 21 mai, faptul că parolele erau criptate, iar compania nu a avut nici un motiv să creadă că hackerii au decriptat codul care le ţinea secrete. “Nu există nici o dovadă că au fost afectate conturile , nu ştim încă dacă au decriptat  parolele deoarece acest lucru ar fi greu de făcut”.

Miller a mai declarat că hackerii au accesat istoricul conturilor, copiind o mare parte din ele. Istoricul conţinea parole, adrese de email, date de naştere dar şi adrese de contact şi alte informaţii personale, dar nu informaţii financiare precum numărul cardurilor de credit.

Experţi în securitate sfătuiesc utilizatorii eBay să fie în alertă, mai ales dacă folosesc aceeaşi parolă pentru mai multe conturi.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro