Guvernul a adoptat hotărârea de organizare a localelor pe 27 septembrie

 Guvernul a adoptat hotărârea de guvern care stabilește ca alegerile locale să aibă loc pe 27 septembrie în acest an. Anunțul a fost făcut chiar de premierul Ludovic Orban. 

 „Am adoptat Hotărârea de Guvern privind organizarea algerilor locale. Vom avea alegeri locale chiar și în condiții de pandemie”, a spus Orban.

El a spus joi seară, într-un interviu acordat Digi 24 că are încredere că românii vor respecta regulile de distanțare socială și pe cele sanitare.  

„Eu zic că regulile vor fi respectate și pe viitor. Alegerile vor putea fi organizate și pe perioada epidemiei. Sigur, cu un număr mai mare de cazuri de covid, va trebui să evităm adunările publice, mitingurile electorale. Dar ne vom concentra să facem o campanie electorală intensă în online. În secții de votare se vor respecta regulile pentru un anumit număr maxim de persoane, cu măsuri de distanțare, dezinfectant și tot ce va fi necesar. Trebuie să se adapteze și candidații și alegătorii”, a spus premierul Ludovic Orban. 

Cât privește parlamentarele, Orban a spus că termenul constituțional este de 6 decembrie pentru organizarea lor dar că se va consulta și cu liderii celorlalte partide. 

 

 

Sursa: europalibera.org