Grupul Société Générale a achizitionat de la AVAS pachetul de 7, 32% din actiunile BRD

Grupul bancar francez Société Générale, actionarul majoritar al BRD, a semnat ieri impreuna cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) contractul de cumparare pentru pachetul reprezentqnd 7, 32% din actiunile BRD – Groupe Société Générale aflate in portofoliul de participatii al acesteia.
Valoarea tranzactiei, care marcheaza incheierea procesului de privatizare a BRD, este de 43 de milioane EUR. In plus fata de pretul convenit al tranzactiei, Grupul Société Générale va plati o suma echivalenta cu contravaloarea dividendelor aferente perioadei din anul 2004 in care AVAS a avut calitatea de actionar al BRD – Groupe Société Générale. Cuantumul acestei sume va fi stabilit dupa fixarea de catre AGA a valorii dividendului pentru anul 2004.

BRD a fost, in 1998, prima mare banca privatizata din Romqnia, pachetul majoritar de actiuni fiind detinut de Grupul Société Générale. Ceilalti actionari semnificativi ai bancii sunt BERD si Societatile de Investitii Financiare. In urma achizitionarii pachetului de 7, 32% din actiunile BRD detinut de AVAS, ponderea Grupului Société Générale in actionariatul BRD creste la 58, 32%.