Grupul RTC achizitioneaza SISTEC

Dupa fuziunea cu Best Computers si achizitionarea retelei sale de distributie, Grupul RTC va finaliza astazi tranzactia cu Sistec – liderul pe zona de vest a tarii in domeniul IT&C.

SISTEC este una dintre cele mai puternice companii care activeaza in domeniul IT&C din Romania. In ultimii ani, SISTEC a inregistrat o crestere continua a cifrei de afaceri, ajungand de la 3.4 miloane euro in 2001, 7.1 milioane euro in 2003, la 10.2 miloane euro in 2004. Pe langa sediul central din Cluj, SISTEC a deschis noi puncte de lucru in Bucuresti, Iasi si Timisoara, ajungand in prezent la un numar de 100 angajati.

Intrarea Sistec sub umbrela RTC Holding se va realiza prin achizitionarea a 60% din activele companiei.
Preluarea companiei clujene – producator de calculatoare si integrator hardware – este o continuare fireasca a politicii de dezvoltare pe care RTC Holding si-a propus-o pe termen mediu si lung pe aceasta zona de activitate si consolideaza pozitia pe care Grupul o detine pe piata de IT.
“Asumandu-si responsabilitatea de Integrator de Sistem, SISTEC si-a dezvoltat intr-un mod performant competentele tehnice si portofoliul de produse, devenind lider regional in domeniu. Prin parteneriatul cu RTC Holding, Sistec isi va extinde aceasta pozitie si va deveni in scurt timp lider national. Vom continua politica de dezvoltare, cu acelasi management care a construit succesele de pana acum ale companiei, folosind, ca valoare adaugata, resursele Grupului. La baza colaborarii noastre sta dorinta comuna de performanta si o viziune globala asupra pietei de comunicatii si IT”, considera Octavian Radu, fondatorul Grupului RTC.
Intentiile privind dezvoltarea acestui business sunt foarte clare: transformarea Sistec intr-un jucator important la nivel national, atat pe zona de integrator de infrastructura, cat si ca producator de calculatoare si distribuitor de IT.
Obiectivul companiei este ca impreuna cu divizia de IT&C din cadrul RTC Holding, continuand dezvoltarea directiilor de business existente (distributie, retail, productie si asamblare calculatoare, integrator de sisteme si dezvoltator software) sa ajunga, pana in 2007, lider pe piata IT&C din Romania.

Sistec va deveni in cel mai scurt timp, cu efecte imediate asupra rezultatelor companiei, principalul furnizor pentru segmentele de distributie deja existente in cadrul Grupului RTC, urmand sa isi extinda portofoliul de clienti in baza networking-ului de care dispune Grupul.

In urmatorii doi ani, exista dorinta de a lista compania Sistec la Bursa de Valori Bucuresti, independent, in cadrul diviziei IT sau ca parte a RTC Holding.

Pe o piata dominata de companii multinationale, RTC Holding este unul dintre cele mai mari grupuri aflate in proprietate romaneasca, un holding cu mai mult de 50 de firme, lider pe piata de birotica-papetarie, cargo-curierat si retail – produse media