Greseli care trebuie evitate pentru a nu face ulcer

iunie 30, 2011

Pentru a preveni gastritele trebuie sa mancati din patru in patru ore, mestecati bine alimentele, evitati cafeaua, alcoolul si aspirina pe stomacul gol si alimentele prea reci sau prea fierbinti.

Stresul, consumul alimentelor acide (condimente, cafea, alimente acre, cu conservanti si coloranti artificiali), mesele neregulate sau excesele alimentare - acestea sunt principalele cauze ale gastritei, afectiune care atinge doua persoane din trei.

Potrivit specialistilor, gastrita apare atunci cand aciditatea stomacului scapa de sub control, distruge mucoasa protectoare si incepe sa atace peretii stomacului, provocand senzatia de arsura in "capul pieptului", de balonare, scaderea poftei de mancare si senzatia de prea plin.

Durerile se resimt mai intens "pe stomacul gol" sau in timpul meselor copioase, potrivit Evenimentul Zilei.

Citeste integral: www.evz.ro 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro