Grapefruit-ul creste riscul aparitiei cancerului la san

iulie 16, 2007

Consumul de grapefruit creste riscul cancerului la san cu o treime, informeaza Daily Mail.
Se considera ca fructele cresc nivelul de estrogen din sange, hormonul asociat cu riscurile aceste afectiuni.
Conform cercetarii, consumul a numai un sfert de grapefruit pe zi creste cu 30% riscul aparitiei cancerului la san printre femeile in varsta.
Studiul a fost realizat de universtitati din sudul Californiei si Hawai si a considerat situatia a 50.000 de femei la menopauza din 5 etnii, inclusiv 1.657 de cazuri de femei cu cancer la san.
Mai mult de 12.500 de femei mor annual in UK datorita cancerului la san. O serie de factori au fost asociati cu afectiunea. De exemplu, recent s-a descoperit ca o singura bautura alcoolica pe zi poate creste riscul aparitiei afectiunii cu 9%. Vinul rosu nu facea parte din lista de bauturi. De asemenea, consumul de mancare nesanatoasa are acelasi efect. O dieta bogata in grasimi mareste cu 15% riscul de aparitie a bolii conform unui studiu american.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro