Gradina Botanica Dimitrie Brandza se transforma in Gradina Culturala

ONG-ul Team Work transformã Grãdina Botanicã “Dimitrie Brândzã” din Bucureşti (Şoşeaua Cotroceni nr.36 ) în Grãdina Culturalã. Pentru o zi, arta şi ştiinţa se vor întâlni în aer liber. Vizitatorii se vor bucura de teatru alternativ, de ştiinţa printr-o expoziţie despre riscurile seismice şi de artã fotograficã în cadrul unei expoziţii pe tema primãverii.

Trupa de teatru Studio 24, de la Casa de Culturã a Studenţilor, va avea o reprezentaţie la ora 13.00, în sectorul Grãdinii Italiene, propunându-le spectatorilor o formã de teatru alternativ. Clubul de Jurnalism Ştiinţific “Explorator” al Asociaţiei Team Work, în colaborare cu Cite de Sciences et l’Industrie de Paris, vã invitã sã intraţi în zona albã a informaţiilor cutremurãtoare printr-o expoziţie despre riscurile seismice. Astfel, prin panouri şi jocuri, vor încerca sã identifice rolul ştiinţei în prevenirea cutremurelor. Expoziţia de fotografie, ce are ca temã “Primãvara”, este rezultatul unui concurs ce s-a adresat atât amatorilor cât şi profesioniştilor. Cele mai reuşite poze vor putea fi admirate printr-o expoziţie în aer liber cu adevãrat ineditã, în perioada 13 – 23 mai.

Grãdina Culturalã reprezintã cea de-a doua acţiune din cadrul proiectului “Gradina Bucureştiului”. Iniţiat de Team Work, proiectul urmãreşte atât promovarea Grãdinii Botanice drept un spaţiu al capitalei, un spaţiu ştiinţific şi social, cât şi recondiţionarea infrastructurii acesteia. Prima acţiune a fost reprezentatã de “Curãţenia de primãvara”, organizatã pe 25 martie 2006, eveniment la care au participat 130 de voluntari (elevi şi studenţi), grupaţi în echipe îndrumate de cãtre personalul Grãdinii Botanice “Dimitrie Brandza”, precum şi de membrii Team Work.