Google va lansa un sistem de operare

Zvonurile circula repede pe Google de la CES 2006 si faimosul PC semnat de motorul de cautare. Site-ul The Register adauga piatra sa la edificiu anuntand un OS GooUbuntu . Un sistem de operare bazat pe Ubuntu , una dintre cele mai populare distributii de Linux.

Are Google intentia sa intre pe piata programelor si sa intre in concurenta directa cu celalalt urias american , Microsoft?
Avand in vedere aceasta , prudenta ramane o miza. Cu atat mai mult atunci cand cunoastem gustul lui Google pentru zvonuri si ai unor amatori ai informaticii pentru propagarea infomatiilor false.
Acest OS ar putea fi utilizat pe masinariile grupului, deci pe internet, dar este posibil ca intr-o zi sa-si faca aparitia pe piata marelui public si sa-si indeplineasca astfel rolul sau de alternativa gratuita la Windows.
Celebrul motor de cautare si-a arata deja interesul in materie de sisteme de exploatare . Ne amintim astfel ca profitand de CES grupul a prezentat „Pachetul Google” , o colectie de programe care includ printre altele Google Talk, Google Deskpot, Mozilla Firefox ,mesageria instantanee Trilllian, RealPlayer si Picasa, programul de gestiune al imaginilor numerice. Este deci posibil ca Google sa se intereseze de creearea unui OS complet care in final nu ar reprezenta decat inca un pas in evolutia „modelului sau de afaceri”. Cu toate acestea , sa intri in universul crearii unui OS este totusi un pas de o dimensiune gigantica. Chiar si pentru un urias ca si Google .Si reprezentarea sa cu numele de Goobuntu la fel de functional ca si XP va cere timp, mult timp, si bani. (traducere: Adela Groza)