Google susţine Samsung în procesul împotriva Apple

O serie de emailuri prezentate marţi, 22 aprilie în cadrul tribunalului din San Jose, California, demonstrează faptul că deşi Google a încercat sa nu fie implicat în procesul dintre Apple şi Samsung, aceştia îi ajută pe sud-coreeni să se apere în faţa acuzaţiilor aduse de Apple.

Avocatul James Maccoun a declarat într-o mărturie susţinută de Apple în tribunal faptul că seria de emailuri dintre Google şi Samsung din 2012 arată că Google va apăra compania sud-coreeana împotriva acuzatiilor aduse, care afirmă că Samsung a încălcat două patente ale Apple. Emailurile arată şi faptul că Google nu va ajuta doar cu apararea dar şi cu daunele care pot fi produse în cazul în care Samsung pierde procesul.

Google şi Samsung au semnat un contract numit “Mobile Application Distribution Agreement” care obligă Samsung să includă aplicaţiile Google în toate telefoanele Galaxy. Din acest motiv, Google a fost de acord să ajute Samsung cu orice problemă legala în care va fi implicată compania.

Potrivit mărturiei lui James Maccoun legată de seria de emailuri, întelegerea dintre cele doua companii arată faptul că Google a avut mereu control asupra apărării împotriva acuzaţiilor aduse de catre Apple.

Avocaţii Apple au adus aceste dovezi pentru a putea pune la îndoiala veridicitatea companiei coreene. Mărturia a venit ca urmare a unei prezentări în cadrul procesului a unui interogatoriu pe care Samsung l-a susţinut în data de 24 septembrie 2012, atunci când compania coreeana a afirmat : “momentan nu căutam ajutorul unei a treia părţi”. Emailurile contrazic interogatoriul şi arată faptul că Samsung a cerut ajutorul lui Google înca din 5 aprilie 2012.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro