Google este obligat să şteargă istoricul căutărilor la cererea utilizatorilor

În urma unei decizii luată de Curtea Europeană de Justiţie, utilizatorii pot cere companiei Google cât şi altor companii similare, să modifice sau să şteargă rezultate ale căutorilor online care pot conţine informaţii legate de viaţa personala a acestora.

Judecatorul care a luat decizia a afirmat: “ Dacă în urma unei căutări online a numelui unei persoane, lista de rezultate conţine un link către o adresă web care conţine informaţii legate de persoana respectivă, aceasta poate contacta operatorul în mod direct. Dacă operatorul refuză să schimbe sau să elimine rezultatul cautarii, persoana în cauză poate aduce această situaţie în atenţia autorităţilor cu scopul de a obţine stergerea sau modificarea adresei web”

În urma deciziei, purtătorul de cuvânt Google a menţionat: “ Este o decizie dezamăgitoare pentru operatorii de căutare cât şi pentru publicaţii online în general. Suntem surprinşi că decizia diferă în mod drastic faţă de opinia Avocatului General şi faţă de avertismentele cât şi consecinţele pe care acesta a pus accentul”.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro