Google a cumpărat Titan Aerospace

Într-un anunţ făcut luni, Google a confirmat faptul că a cumpărat compania producătoare de drone Titan Aerospace, cu scopul de a încerca să conecteze parţi ale lumii care nu au acces la internet.

Google va lucra la construcţia dronelor în paralel cu un proiect denumit “Project Loon”, care are ca scop lansarea unor baloane cu heliu ataşate de aparatura corespunzătoare pentru a putea oferi conexiune la internet în zone izolate.

Compania a refuzat sa dea detalii despre suma care a fost necesară pentru a cumpăra Titan Aerospace, dar o declaraţie oficială a fost facută: “Titan Aerospace şi Google împărtăşesc acelaşi optimism pentru potenţiala tehnologie care ar putea îmbunătăţi lumea. Este înca prea devreme să ne pronunţăm, dar sateliţii atmosferici ar putea oferi conexiune la internet către milioane de oameni, totodata încercând să ajute la soluţionarea unor probleme precum defrişarea pădurilor. Din acest motiv avem plăcerea de a îi primi pe cei de la Titan Aerospace în familia Google”.

Interesul pentru astfel de drone a apărut şi în cadrul companiilor Facebook şi Amazon. Cei de la Facebook au anunţat luna trecută ca au cumpărat o companie britanica numită Ascenta, cu care planuiesc să ofere acces celor 5 miliarde de oameni care nu au conexiune la internet. Iar cei de la Amazon şi-au arătat interesul pentru astfel de drone, compania vrând să le folosească ca şi modalitate de transport pe distanţe mai scurte.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro