Global Finance: BCR este Cea mai buna banca din Romania

Banca Comerciala Romana (BCR) a fost desemnata, recent, „Cea mai buna banca din Romania” (“Best Emerging Market Bank in Romania”) de catre specialistii prestigioasei reviste economice americane Global Finance.

Analistii revistei, impreuna cu reputati analisti din domeniul economic, consultanti bancari si membri ai conducerilor unor importante corporatii internationale, au selectat cele mai bune banci din 22 de tari din Centrul si Estul Europei, in cadrul unui studiu complex care a vizat pietele emergente din intreaga lume.

Criteriile care au stat la baza desemnarii castigatorilor au inclus cresterea activelor, profitabilitatea, relatiile de parteneriat strategic, calitatea serviciilor furnizate clientilor, competitivitatea ofertei bancii si capacitatea de inovare a produselor si serviciilor.

“Suntem onorati de aceasta noua recunoastere internationala a activitatii si pozitiei BCR ca lider al sistemului financiar-bancar romanesc, dupa decernarea, anul trecut, pentru a patra oara in ultimii sase ani, a Premiului de Excelenta pentru “Cea mai buna banca” din Romania de catre revista britanica The Banker” a declarat Nicolae Danila, Presedinte Executiv al BCR. “Premiul reconfirma dinamismul bancii, viteza si capacitatea BCR de crestere si de adaptare la cerintele pietei prin diversificarea continua a gamei de produse si servicii, calitatea si eficienta de inalt nivel a activitatii noastre, care pune pe primul plan crearea de valoare”.

Revista Global Finance va publica, in numarul din Mai a.c., rezultatele studiului sau anual privind cele mai bune banci din zona central si est europeana.

“Am identificat bancile care furnizeaza servicii clientilor corporativi cautand sa valorifice la maximum substantialele oportunitati de crestere existente pe pietele emergente intr-un climat economic cu destule provocari” spune Joseph D. Giarraputo, editorul si presedintele Global Finance.

BCR, liderul necontestat al sistemului bancar romanesc, a incheiat anul 2005 cu rezultate deosebite:
– crestere cu 40% a activelor
– profit net record de 202 milioane EUR (pe Standardul Romanesc de Contabilitate – RAS)
– ROE = 18,8% (pe Standardul Romanesc de Contabilitate – RAS)
– profit/salariat de 1,5 ori mai mare comparativ cu media pe sistem bancar
– 21 noi produse si servicii lansate in 2005

Ceremonia festiva de inmanare a premiului va avea loc in luna Septembrie a.c., la Singapore, cu prilejul Adunarii anuale a Bancii Mondiale si FMI.