Giri si Prista Oil urca din nou pe podium

Echipajul Dan Girtofan/ Adrian Berghea si-a adus partenerul, Prista Oil, pe podium si la aceasta etapa, in ciuda problemelor tehnice. Nici iesirea in décor, nici problemele cu turbina nu i-au impiedicat pe campioni sa urce pe podiumul de la Resita unde a avut loc astazi inca o etapa din CNR.

Prima zi de concurs a insemnat pentru campionii en-titre o provocare, deoarece suspensiile tari pe probele valurite cu mari diferente de aderenta din cauza virajelor in care era scos pietrisul de pe interioare au creat dificultati.

A doua zi, insa, a inceput dificil. O iesire in décor in primul viraj i-a costat 20 de secunde. Ghinioanele nu aveau sa se opreasca aici, pe proba urmatoare problemele cu turbina i-a mai sanctionat cu inca 20 de secunde. Si totusi, Dan Girtofan a demonstrat inca o data ca stie sa-si pastreze calmul atunci cand este cazul si sa-si evalueze corect potentialul in orice situatie. Astfel, dupa o etapa lunga, cu vreme schimbatoare, cu portiuni de asfalt ud si uscat cu intamplari neprevazute, Giri, sustinut continuu de reprezentantii Prista Oil a urcat inca o data pe podium.

La sfarsitul unei etape deosebit de dificila, Dan Girtofan a declarat: “ Un raliu deosebit de andurant, solicitant pentru echipaje si materialul de concurs, in care, in ciuda evenimentelor avute in deosebi in dimineata zilei de sambata am stiut sa nu depunem armele, sa ne concentram si sa mentinem ritmul impus de primii clasati. Am urcat 3 poziti in 3 probe speciale, fapt ce demonstreaza, fara alte comentarii din partea mea, ritmul acestei etape si nivelul campionatului”

Adrian Berghea, copilotul lui Giri ne vorbeste despre etapa de la Resita: “ In ciuda tutor afirmatiilor contra, a fost o etapa sensational de frumoasa, cu schimbari de situatii, cu un ritm alert impus de castigator, cu foarte multi kilometrii de proba speciala si, nu in ultimul rand, cu o foarte mare cheltuiala.”

O etapa frumoasa, asadar, pe care spectatorii au savurat-o in ciuda ploii care a incercat sa le strice distractia. Spectacol si strategie, orgolii si dezamgiri, intr-un cuvant rally.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro