Gilead Sciences România își anunță extinderea în oncologie prin lansarea primului produs pentru pacienții români

noiembrie 23, 2023

Compania Biofarmaceutică Americană, Gilead Sciences, care activează și în România, anunță extinderea prezenței sale și în aria terapeutică oncologie, prin lansarea în România a primului produs din portofoliu destinat pentru tratarea unuia dintre cele mai agresive tipuri de cancer mamar. Cunoscută ca un lider în tratamente antivirale, de la terapii antiretrovirale pentru pacienții cu HIV și tratamente fără interferon pentru hepatita C până la primul medicament autorizat pentru tratamentul Covid-19, compania Gilead își propune să devină un lider de top în oncologie în următorii ani.

 

“Suntem pe cale să devenim o companie aflată în top 10 în oncologie la nivel global până în 2030 și, în cele din urmă, să ajutăm la tratarea unor diverse tipuri de cancer prin terapiile specifice pe care le dezvoltăm. Împreună cu compania Kite, care face parte din grupul Gilead, am construit un portofoliu oncologic de talie mondială cu aproximativ 60 de programe de cercetare clinică, acoperind până în acest moment peste 20 de indicații oncologice”, a declarat Claudiu Cheleș, Director General Gilead Sciences România.

 

Compania a avut o prezență însemnată în cadrul Congresului Național de Oncologie 2023, desfășurat în perioada 12-14 octombrie 2023 la Poiana Brașov, care a marcat lansarea companiei în oncologie. În cadrul Congresului, compania a prezentat profesioniștilor din domeniul sănătății principalele date cu privire la primul produs al companiei în aria oncologiei.

Acesta este destinat pacienților adulți cu cancer mamar nerezecabil sau metastazat, triplu negativ (mTNBC), care au utilizat anterior două sau mai multe terapii sistemice, incluzând cel puțin una pentru boală în stadiu avansat[1].

 

Produsul a primit în martie 2023 avizul favorabil al Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România pentru intrarea necondiționată în lista medicamentelor compensate pentru această indicație[2] și așteaptă Hotărârea de Guvern pentru a intra în lista celor compensate de stat. “Ne bucură faptul că putem pune la dispoziția pacienților români acest tratament de ultimă generație care tratează una dintre cele mai agresive forme de cancer de sân. Sperăm ca decizia Guvernului de a pune la dispoziția pacienților care au atâta nevoie de tratament să vină cât mai repede, astfel încât să ne urmăm scopul de a crea o lume mai sănătoasă pentru toți oamenii”, a mai spus Claudiu Cheleș.

 

Cancerul de sân triplu negativ (TNBC) este un tip de cancer de sân agresiv, care are o șansă mai mare de a recidiva sau de a deveni metastatic față de alte tipuri de cancer de sân.

 

“Cancerul de sân triplu negativ metastatic este un tip de cancer de sân agresiv și până acum a fost foarte dificil de tratat. Chimioterapia este tratamentul la care se apelează frecvent în aceste cazuri, însă aceasta nu oferă rezultatele pe care ni le dorim pentru pacienți și duce la scăderea calității vieții acestora. Prin natura acestui cancer, care de multe ori nu are niciunul dintre cei mai comuni trei receptori de suprafață celulară în cancerul de sân, avem nevoie de terapii de ultimă generație, țintite, care îmbunătățesc rata de supraviețuire și calitatea vieții pacienților”, a declarat Dr. Răzvan Curcă, medic primar oncologie medicală.

 

Programul Gilead de dezvoltare clinică în expansiune rapidă pentru acest produs este construit pe obiectivul de a oferi pacienților o viață mai lungă și mai bună. Prin investițiile în domeniul oncologiei, compania explorează unde poate avea cel mai mare impact pentru persoanele cu diferite tipuri de cancer. Compania investește în cercetarea medicală pentru a îmbunătăți calitatea vieții pacienților, inclusiv pentru cei aflați în stadii avansate de boală. Aceste cercetări pot oferi alternative terapeutice care pot completa sau înlocui chimioterapia în cazurile potrivite și pot redefini standardele de îngrijire, oferind opțiuni terapeutice noi și personalizate.


Articol furnizat de KomuniK - Comunicate de presa

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro