Gigi Becali pentru BankingNews: “Vreau sa fac din CEC banca numarul unu”

De obicei cand il suni pe Gigi Becali daca nu iti recunoaste numarul de telefon nu iti va raspunde. Este o practica ce s-a dovedit a fi reala si in cazul meu. Am aflat insa ca exista o “portita”: trimiti mai intai un SMS, spui ce vrei si cine esti si te va suna el. Ma numar printre cei ‘norocosi’: Gigi Becali a sunat sa-mi explice cum e cu CEC-ul. … Am aflat astfel de ce vrea sa cumpere CEC-ul si ce va face in cazul in care va castiga licitatia.

Intrebat despre motivul pentru care a luat hotararea de a participa la licitatia de privatizare a Casei de Economii si Consemnatiuni, patronul clubului Steaua a raspuns raspicat: “CEC-ul este o banca romaneasca si dorinta mea este sa ramana in continuare o banca romaneasca.

Eu as fi licitat de la inceput, dar atunci nu am avut banii necesari. Acum ii am. Si de aceea am declarat ce am declarat”.

Gigi Becali a mai afirmat ca ar dori ca oferta financiara sa primeze, recunoscand in acelasi timp ca nu are experienta necesara administrarii unei institutii bancare: “Eu nu am pregatit un plan de dezvoltare cu care sa particip la aceasta licitatie. V-am spus nu am experienta in domeniu. Dar daca am 500 de milioane cu care vreau sa cumpar CEC-ul, de ce sa nu o fac? Pentru ca eu vreau sa fac din CEC banca numarul unu in Romania. Daca CEC-ul va fi banca numarul unu, atunci vor putea vorbi de credite, de fonduri de investitii de care vom dispune. Si pentru ca CEC-ul sa devina banca numarul unu sunt dispus sa fac investitii de cat va fi nevoie”, ne-a precizat noul petitor al celei mai vechi banci romanesti.

Intrebat pe care dintre cele doua banci participante la privatizarea CEC (n.r. – National Bank of Greece si OTP Bank!) o prefera, Gigi Becali a fost de neinduplecat sustinand din nou faptul ca CEC-ul ar trebui castigat de romani. “Eu vreau ca CEC sa fie castigat de romani. Pentru ca CEC-ul este romanesc. Nici nu stiu de ce a fost permisa la licitatie oferta bancilor straine. Domnule, CEC-ul trebuie sa ramana in continuare 100% romanesc, pentru ca in momentul de fata tara asta nu are nici o banca puternica cu capital 100% romanesc”, a conchis Gigi Becali.

Ana Zidarescu
ana.zidarescu @ bankingnews.ro
Articol preluat de pe www.bankingnews.ro