Ghiseul virtual de plati – tot mai aproape de lansare

Astazi a fost modificata in sedinta de Guvern Ordonanta nr.2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, astfel incat plata electronica sa fie recunoscuta de legislatie.

Acest lucru va permite lansarea in cel mai scurt timp a primei etape a proiectului “Ghiseul virtual de plati”, initiat de MCTI, privind plata electronica a amenzilor de circulatie. Lansarea oficiala va avea loc in cateva zile, de indata ce Ordonanta modificata va fi publicata in Monitorul Oficial. Pana atunci, portalul nu este functional.

Proiectul “Ghiseul Virtual de plati” isi propune sa faciliteze interactiunea dintre cetatean si institutiile administratiei publice prin asigurarea unei modalitati rapide de plata a datoriilor catre stat (taxe, amenzi, impozite etc.), intr-un mod cat mai transparent, mai eficient si mai sigur cu putinta, imbunatatind totodata situatia existenta in ceea ce priveste posibilitatea de plata electronica la distanta prin intermediul cardurilor bancare.

Totodata, se doreste promovarea accesului general la serviciile si informatiile publice prin intermediul tehnologiei informatiei (in general) si a Internetului (in special). Nu in ultimul rand, se doreste reducerea cheltuielilor publice utilizate in cadrul activitatilor de colectare a datoriilor catre stat prin mijloacele clasice. (MCTI)