Ghidul romanilor privind alegerea pompelor submersibile – de la Shop Einstal

Nu de putine ori alimentarea cu apa sau irigarea gradinilor a inceput in mod defectuos din cauza pompelor din dotare. Este responsabilitatea agricultorilor sa se orienteze spre astfel de sisteme care pot promite o calitate optima, alaturi de o functionare durabila si ireprosabila.

Nu oricine stie care sunt aspectele dupa care ar trebui sa se ghideze atunci cand vine vorba despre achizitia unui astfel de sistem. Shop Einstal, magazin online specializat in solutii pentru casa si gradina, vine cu recomandari in acest sens. Potrivit expertilor, raportarea la o serie de parametri este esentiala cand vine vorba despre astfel de echipamente.

Pompa submersibila potrivita – criterii de urmarit

Pentru ca alegerea sa nu fie atat de confuza, parametrii de avut in vedere sunt: debitul pompei, metri cubi pe ora, inaltimea de pompare, presiunea, metri coloana de apa.

Exista doua valori principale care determina parametrii optimi ai pompei submersibile.

  • Debitul masurat in m3/h – Q, reprezentand cantitatea pompata intr-un anumit timp
  • Inaltimea de pompare in metri a coloanei de apa – H

Acestia vor defini punctul de functionare al sistemului responsabil de alimentarea cu apa.

Cu detalii amanuntite privind calculele ce se vor efectua, respectiv realizarea acestora este preferabil sa revina specialistilor. Acestia vor putea determina valorile optime in acest sens.

Alegerea pompei submersibile – aspecte de urmarit

Valorile determinate de inaltimea de pompare si debit sunt deci cele care stabilesc tipul de pompa necesar. Iata care sunt caracteristicile ce trebuie luate in calcul in ceea ce priveste o astfel de achizitie: tipul fluidului pompat (poate fi apa pura, de put, termala, sarata etc.), prezenta nisipului in apa, temperatura lichidului, aciditatea acestuia, diametrul si adancimea putului, scopul (casnic, industrial, rezervoare), debitul de apa, nivelul static al lichidului, nivelul dinamic al acestuia, tipul conductei, caracteristiciile alimentarii electrice, tipul turatiei, distanta dintre pompa si tablou.

Punctul fiecare in parte are o anumita influenta in ceea ce priveste functionarea sistemului. Spre exemplu, o inaltime de pompare optima va ridica apa la cea potrivita, va livra presiunea necesara la iesirea din robinet, va invinge rezistenta prin robineti, fitinguri si tevi.

Raportarea la numar de consumatori, la o cantitate aproximativa consumata de acestia si alte astfel de aspecte sunt importante in ceea ce priveste alegerea.

De asemenea, conteaza brandul producator, specificatiile produsului, costurile pe care le implica, garantia, etc. In portofoliul magazinului https://www.shop-einstal.ro regasesc cei interesati solutii variate, pliate pe bugete la fel de diverse.

Tinand cont de parametrii mentionati, cei doritori pot sa aiba in vedere lista optiunilor disponibile, beneficiind totodata si de consultanta din partea specialistilor. Pompele submersibile disponibile in cadrul magazinului sunt pentru scopuri variate, incepand de la pomparea de apa curata si pana la eliminarea acesteia in urma unor inundatii.

Nu doar pompele ce functioneaza in acest regim constituie insa o necesitate privind o alimentare corespunzatore cu apa. Instalatiile trebuie sa fie calitative, verificate pentru a functiona in raport cu anumiti parametri.  Solutii complete in acest sens, ideale pentru o casa inteligenta si confortabila, sunt disponibile pe shop-einstal.ro.

 

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Ghidul romanilor privind alegerea pompelor submersibile – de la Shop Einstal