Ghid pentru o vacanta fara griji

Vacanta, indiferent unde o petreci, are un singur scop pentru oricine: relaxarea departe de grijile si responsabilitatile cotidiene. Descopera lista cu lucrurile esentiale pe care trebuie sa le ai in bagaj.

Vacanta, indiferent unde o petreci, are un singur scop pentru oricine: relaxarea departe de grijile si responsabilitatile cotidiene. Toti muncim luni intregi cu gandul la acea saptamana in care ne vom rupe de tot ceea ce inseamna serviciu si griji de zi cu zi, in care vom petrece timp de calitate cu cei dragi si in care ne vom ocupa de noi insine mai mult decat de obicei si ne vom odihni.

Pentru ca toate acestea sa fie posibile, e bine ca, inainte sa iesim pe usa casei si sa fugim “in lume”, sa urmam cativa pasi elementari.

Iti propunem aici un ghid pentru o vacanta fara griji din care sa te intorci cu bateriile incarcate si cu un bagaj impresionant de amintiri, dar si aplicatia de distante intre orase, localitati pentru a fi informat.

Care e primul lucru care iti vine in minte cand spui vacanta? Bagaj! Ce pui in el? Cu siguranta nu toata casa! Nici macar jumatate din ea. Nici macar atunci cand pleci cu copiii. Chiar daca pleci cu masina, dar mai ales cand calatoresti cu trenul sau cu avionul, tine minte un lucru: nu ai nevoie de un bagaj cat tine de mare si pe care, eventual, sa il poata ridica doar un halterofil.

Lista cu lucrurile esentiale

Pentru o mai buna organizare a bagajelor fa-ti o lista cu lucrurile esentiale pe care trebuie sa le iei cu tine: papuci, cate un rand de haine pentru fiecare zi, lenjerie de corp in functie de necesitati si obiceiuri, incaltaminte, haine mai groase, in functie de clima de la destinatie si de anotimp, fara a uita sa iei in calcul si neprevazutul.

Produse de igiena personala pune in bagaj in functie de necesitati, pentru ca, nu uita, le poti cumpara si la destinatie; aceeasi teorie e valabila si pentru medicamente, asa ca ia cu tine doar cateva pastile uzuale si pe cele prescrise in mod expres de medic si la care stii sigur ca nu ai avea acces la destinatie.

Nu uita, in schimb, o baterie externa pentru telefon, incarcatorul (poate si unul de rezerva), o lanterna pentru orice eventualitate si, daca este posibil, chiar si un telefon de rezerva (pentru ca nu se stie niciodata, nu?)

Daca pleci in strainatate este foarte important sa ai asigurare medicala nominala. Nu costa mult si va scapa de niste costuri piperate in cazul nefericit in care vei avea nevoie de asistenta medicala.

Daca nu cunosti limba tarii in care mergi n-ar strica sa pui in bagaj si un ghid de conversatie; nu te baza pe faptul ca oriunde ai merge o sa te descurci in engleza, pentru ca e posibil sa apara surprize neplacute.

Ce-ti mai trebuie odata rezolvate aceste probleme? Un ghid de calatorie; insa cum ne aflam in era tehnologiei este suficient sa ai internet activ pe telefon sau pe o tableta pentru a avea acces la harta Romaniei sau rute auto Europa, online. Mai ales daca pleci la drum cu masina, calculatorul distante rutiere se va dovedi un partener de calatorie de nadejde.

Aplicatia este mult mai comoda decat o harta clasica: tot ce ai de facut este sa introduci in campurile dedicate punctul de plecare, pe cel de sosire si eventuale opriri intermediare; imediat va fi generat traseul, distanta si eventuale rute alternative care te vor ajuta sa eviti aglomeratia din trafic si, inclusiv, pierderea de timp pretios din vacanta ta.

Aplicatia iti genereaza si timpul in care ar trebui sa parcurgi distanta, astfel ca poti planui opririle in functie de acest lucru, dar are incorporat si un calculator de consum benzina, care te va ajuta sa estimezi costul carburantului.

Calculator distante rutiere este un tool gratuit, cu scop informativ, care calculeaza distanta intre orase, localitati, strazi sau tari. Informatiile generate (numar de kilometri, orase intermediare, durata calatoriei) va vor ghida in cel mai simplu mod catre vacanta fara griji pe care o asteptati de atata timp.

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro