Ghid pentru infiintarea unei plantatii de afin

februarie 21, 2008

In prezent, mai putin de o treime din cererea de afine de pe piata europeana este acoperita de producatorii zonali. O plantatie de afin se infiinteaza usor, nu exista o tehnologie complicata si nici nu este nevoie de utilaje scumpe. Revista Hortipedia iti prezinta, in numarul din luna februarie, un ghid in zece pasii destinat celor care doresc sa isi porneasca o mica afacere in domeniul cultivarii afinului.

Afinul poate fi o alternativa minunata la infiintarea unei culturi agricole clasice, cu cereale sau legume. Este o planta fara mari pretentii, rezistenta la boli, iar cererea de afin depaseste cu mult oferta existenta pe piata in acest moment.

Foarte important este soiul din care se porneste plantatia si modul in care este obtinut materialul saditor: prin altoire, prin butasire sau prin culturi in-vitro. O cultura in-vitro presupune obtinerea unei plante identice genotipic cu planta mama, pornind de la cultivarea pe medii artificiale a unor fragmente de tesuturi, de regula meristeme apicale (o portiune microscopica din mugurele de crestere). Avantajul acestei metode este acela ca indiferent daca planta mama era infectata cu bacterii, ciuperci sau chiar virusuri, planta-fiica va fi sanatoasa, deoarece in acel fragment microscopic nu pot exista germeni patogeni.

Revista HORTIPEDIA iti ofera detalii despre infiintarea unei plantatii de afin si iti spune de unde sa cumperi material saditor.

Hortipedia.ro este prima revista de gradinarit cu aparitie exclusiv online. Apare lunar si contine informatii despre plantele de apartament sau de gradina, dar si retete delicioase sau cocktailuri exotice.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro