Ghid de cumparare Smartwatch: Tot ce trebuie sa stiti

Ce ceas inteligent ar trebui sa cumparati? Acest ghid de cumparare a ceasurilor inteligente va poate ajuta sa decideti.Cele mai bune smartwatch-uri pe care le-am testat sunt excelente de la sine, dar nu sunt potrivite pentru toata lumea. De la marile tehnologii precum Apple, Samsung si Fitbit la ceasornicari traditionali precum Tag Heuer si Fossil, zeci de companii au smartwatch-uri care livreaza notificari, aplicatii si multe altele pe incheietura mainii. Modurile viitoare precum Apple Watch 6 si Samsung Galaxy Watch 3 vor impinge capacitatile si mai mult.

Desi caracteristicile si design-urile variaza, ceasurile inteligente va pot ajuta sa economisiti timp si sa pastrati informatii mai bune asupra starii de sanatate. Majoritatea au functii de fitness incorporate, cum ar fi un senzor de ritm cardiac si GPS. Unele pot actiona ca o extensie a telefonului dvs., in timp ce altele sunt comercializate ca dispozitive axate pe sanatate, cum ar fi Fitbit Versa 2 si Samsung Galaxy Watch Active 2 .

Unele ceasuri inteligente, cum ar fi Apple Watch Series 3 si Apple Watch Series 5 , functioneaza chiar independent de un telefon. Dar daca doriti ceva care sa va ofere o pauza de la notificarile dvs., unul dintre cei mai buni trackers de fitness ar putea fi mai bun pentru dvs.

De asemenea, am analizat o serie de optiuni accesibile pentru a vedea care dintre cele mai bune ceasuri smartwatch ieftine merita. Deci, indiferent daca aveti un buget, aveti obiective de fitness specifice sau doriti sa fiti mai productivi, iata un ghid de cumparare a ceasurilor inteligente pentru a determina ce purtator ar trebui sa obtineti.

Ghid de cumparare Smartwatch: sfaturi rapide

Nu cumparati un ceas inteligent fara a confirma ca va functiona cu smartphone-ul dvs. De exemplu, Apple Watches functioneaza numai cu iPhone. Platforma Google Wear OS si ceasurile Samsung Tizen vor functiona atat cu telefoane Android, cat si cu iPhone-uri, dar cu mai putine caracteristici decat daca le folositi cu dispozitive Android.

Alegeti un ceas smartwatch cu senzor de ritm cardiac si GPS (pentru a va urmari activitatea) daca sunteti un amator de fitness.

Fiti atenti la durata de viata nominala a bateriei atunci cand faceti cumparaturi. Ceasurile inteligente hibride care seamana mai mult cu ceasurile analogice tind sa aiba cea mai mare durata de viata a bateriei, dar nu au ecrane tactile.

Verificati daca clema sau catarama benzii de ceas este usor de utilizat si usor de schimbat. De asemenea, asigurati-va ca este usor pentru dvs. sa gasiti benzi de schimb.

Selectarea aplicatiilor este un factor, dar nu este la fel de important cum este compatibilitatea, designul si alte caracteristici.

Compatibilitate cu sistemul de operare si telefon

Deoarece majoritatea ceasurilor inteligente sunt concepute pentru a servi ca insotitori ai smartphone-ului dvs., compatibilitatea dispozitivului este foarte importanta. De exemplu, Samsung Galaxy Tizen si Galaxy Watch Active 2 functioneaza cu mai multe telefoane Android, precum si cu iPhone. Desi ar trebui sa retineti ca este mai usor sa folositi acele ceasuri cu un dispozitiv Android si mai precis unul Samsung.

Fibit Versa 2 functioneaza la fel de bine cu telefoanele Android ca si cu iPhone-urile. Proprietarii de telefoane Android primesc o caracteristica suplimentara: raspunsuri rapide la mesajele text primite.

Sistemul de operare Wear Google ruleaza pe ceasuri inteligente de la Fossil, LG, Huawei si altele. Este cel mai compatibil cu smartphone-urile Android, desi unele vor functiona cu iPhone cu caracteristici limitate. Google va permite sa verificati cu usurinta daca smartphone-ul dvs. este compatibil: accesati g.co/WearCheck din browserul smartphone-ului.

Nu este surprinzator ca Apple Watch functioneaza numai cu iPhone. Aplicatia Apple Watch preinstalata pentru iPhone este locul in care veti gasi App Store WatchOS. Acolo, puteti instala versiunile de ceasuri ale aplicatiilor dvs. iOS preferate sau puteti gasi altele noi: magazinul ofera de la jocuri la aplicatii de urmarire a fitnessului, pana la extensii ale celor mai utilizate aplicatii de productivitate, astfel incat sa puteti primi notificari Slack sau sa vedeti carduri Trello.

Afisaj OLED vs. LCD

Majoritatea ceasurilor inteligente utilizeaza un ecran LCD colorat sau un afisaj AMOLED, care va permite sa vizualizati fotografii, aplicatii si alt continut intr-o culoare mai bogata si tind sa fie mai luminoase. Compensarea are o durata de viata mai scurta a bateriei, desi producatorii de ceasuri inteligente imbunatatesc eficienta dispozitivelor. Unele pot dura cateva zile, daca nu saptamani, dar veti dori sa optati pentru un afisaj alb-negru daca doriti cea mai mare rezistenta.

Ceasurile inteligente Pricer ofera afisaje OLED clare in loc de afisaje LCD pentru a permite designuri mai subtiri. Apple a dezvoltat primul sau ecran OLED pentru a face Apple Watch din prima generatie cat mai subtire posibil. Dar trebuie remarcat ca Samsung a creat primul ceas inteligent OLED vreodata, Galaxy Gear, in 2013.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Ghid de cumparare Smartwatch: Tot ce trebuie sa stiti