Geniu la 5 ani – un copil a trecut examenul Microsoft in timp record

Ayan Qureshi din Coventry a demonstrat faptul ca, in ziua de astazi, copiii au un potential remarcabil, fiind capabili de a invata lucruri noi cu o viteza uimitoare.

De obicei, testul Microsoft este destinat absolventilor de studii superioare, asa incat, la varsta de doar 5 ani, baiatul a avut nevoie de permisiune speciala din partea companiei pentru a rezolva exercitiile respective. Membrii comisiei de supraveghere au ramas socati de varsta sa si de aceea au sunat la sediul central al Microsoft, care si-a dat acordul pentru a-l include pe copil intre participanti.

Precedentul record al unui candidat la test era de sase ani si jumatate; Ayan, in varsta de 5 ani si 11 luni a devenit in acest fel cel mai tanar specialist IT calificat. El a terminat testul in mai putin de doua ore, deci chiar mai repede decat limita de timp alocata.

La examenul Microsoft participa de obicei adulti absolventi ai unei universitati si aflati in cautarea unui loc de munca, deoarece calificarea obtinuta este foarte apreciata de angajatorii de profil.

Sursa: Mirror