GECAD Software lanseaza High-Tech Business Incubator

GECAD Software, companie membră a Grupului GECAD lansează astăzi proiectul High-Tech Business Incubator. După cum arată şi numele, proiectul este dedicat firmelor de high-tech, cu accent însă pe cele de software care vor să se dezvolte într-un mediu profesionist de afaceri.

“Ceea ce ne dorim este să «incubăm» firme mici de software, start-up-uri, oferindu-le o gamă extinsă de facilităţi astfel încât să se poată dezvolta cât mai uşor la început de drum. Ne dorim să scoatem firmele mici şi potente din apartament şi să le dăm posibilitatea să crească într-un mediu de business modern”, spune Adriana Achiţei, CEO la GECAD Software.

Proiectul a fost demarat în luna iunie a acestui an iar până acum a necesitat o investiţie de aproximativ 50.000 de euro. “Incubatorul în această formulă este o idee nouă în România, însă foarte răspândită la nivel internaţional şi mai ales în Statele Unite”, adaugă Adriana Achiţei.

Pentru lansarea HTBI, GECAD Software a încheiat un parteneriat pe termen nelimitat cu diverse instituţii de tip venture-capital, dintre care menţionăm pe MCI Management SA din Polonia. De asemenea, HTBI este membru al National Business Incubation Association (NBIA), una dintre cele mai active asociaţii care promovează activităţile de tip antreprenorial şi incubatoarele de afaceri. NBIA este o organizaţie non-profit, cu sediul în Ohio, Statele Unite. Proiectul HTBI este sprijinit şi de cele două importante asociaţii de profil din România: ARIES şi ANIS.

Acelor mici companii pentru care imaginea şi dezvoltarea într-un mediu de afaceri modern sunt importante, incubatorul GECAD le oferă spaţiu de birouri într-un business center foarte modern, cu recepţie, săli de întâlniri şi de conferinţe. Pe lângă aceste facilităţi, ele primesc consultanţă de afaceri specializată, servicii de marketing, comunicare şi înlesnirea accesului la venture capital, specialişti din IT sau alte domenii de interes.

În prezent, incubatorul poate găzdui 15 companii mici, fiecare dintre acestea desfăşurându-şi activitatea într-un spaţiu de 10-15 mp.

“Dorim ca acest proiect să fie permanent, şi nu doar temporar, cum s-a întâmplat cu StartIT; o companie poate rămâne în incubator maxim 2 ani, timp în care ar trebui să se dezvolte suficient astfel încât să poată accede la o treaptă superioară şi atunci va părăsi incubatorul, sau – dacă nu va atinge acest nivel superior – înseamnă că nu are sanşe de reuşită şi atunci iarăşi va trebui să părăsească incubatorul”, mai spune Adriana Achiţei.

Pe lângă creşterea firmelor in interiorul HTBI, obiectivul GECAD este de a ajuta la promovarea imaginea industriei IT româneşti la nivel internaţional. Acesta este şi motivul pentru care HTBI este orientat mai mult către firmele software, care au posibilitatea să-şi desfăşoare activitatea la acest nivel. (GECAD)