GAZETA de SUD – de 11 ani in inima Olteniei

GAZETA de SUD, cel mai citit cotidian regional din România, a împlinit miercuri, 15 martie 2006, 11 ani de existenţă. „De 11 ani, scriem în fiecare zi pentru oltenii de pretutindeni. Am pornit de la un tiraj de 500 de exemplare şi am ajuns la peste 30.000 de ziare vândute zilnic. Este o performanţă unică pe piaţa presei locale din România”, a declarat Ştefan Voinea, Director Comunicare şi PR la GAZETA de SUD.

GAZETA de SUD a celebrat cei 11 ani de prezenţă în Oltenia printr-un supliment aniversar care prezintă istoricul şi misiunea firmei, fotografii şi detalii inedite despre echipa care formează GAZETA de SUD. „Cu acest supliment, am vrut să arătăm cititorilor faţa mai puţin cunoscută a oamenilor care lucrează la Gazetă. Am transmis un mesaj simplu: suntem olteni, trăim aici, lucrăm aici, ne pasă de comunitatea noastră”, a mai declarat Ştefan Voinea. Tot cu ocazia aniversării, clienţii de la birourile de publicitate ale ziarului au primit bomboane, şampanie, tricouri şi baloane personalizate, în timp ce partenerii şi angajaţii au participat la o petrecere organizată la sediul ziarului.

GAZETA de SUD este lider de audienţă şi tiraj pe piaţa ziarelor regionale din România. Ziarul se distribuie în cele cinci judeţe ale Olteniei: Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea. Peste 30.000 de olteni cumpără zilnic GAZETA de SUD şi mai mult de 120.000 de persoane citesc fiecare ediţie a cotidianului, conform ultimelor date BRAT şi SNA. Totodată, GAZETA de SUD este mediul preferat de clienţii de mică publicitate din Oltenia, cu peste 50.000 de anunţuri publicate lunar în ziar. Analişti politici ca Octavian Paler, Ion Cristoiu, Stelian Tănase şi Alin Teodorescu scriu săptămânal în GAZETA de SUD.

În anul 2004, Freedom House a desemnat GAZETA de SUD drept cel mai obiectiv cotidian regional din România. În martie 2006, GAZETA de SUD a fost nominalizată la Premiile Clubului Român de Presă, categoria Premiul Dumitru Tinu, acordat unei societăţi locale de presă pentru rezultate deosebite în cursul anului 2005.

GAZETA de SUD face parte din trustul de presă Media Sud, care are peste 500 de angajaţi şi include Radio Sud, Gazeta de Olt, Gazeta de Vâlcea, Agenţia de presă Click News şi Tipografia de Sud.