Garantia extinsa – serviciu optional disponibil in unele magazine

Unele magazine online electroIT au dezvoltat un serviciu special de extra-garantie, care poate fi ales optional de catre client, in momentul cumpararii (sau chiar si ulterior, din contul de client, in unele cazuri). Multe tipuri de produse pot sa beneficieze de acest serviciu, inclusiv televizoarele, fie ele mai ieftine sau mai scumpe. Pretul pentru extra-garantie este calculat in legatura directa cu pretul produsului respectiv (evident, un televizor cu pret mic va avea un cost mic pentru garantia extinsa).

In mod normal, orice televizor comercializat in Romania este oferit cu garantie standard de 2 ani – minimul impus de legislatia europeana. Desigur, in unele campanii de marketing, importatorii / distribuitorii pot oferi garantie extinsa cu mai multi ani, insa pe segmentul de televizoare astfel de campanii sunt mult mai rare decat pe alte segmente – de exemplu in cazul electrocasnicelor mari.

Spre exemplu, conform informatiilor de pe siteul eMag, in prezent (pana pe 31 martie 2017) exista o campanie promotionala pentru televizoarele Horizon, oferindu-se 5 ani garantie; atentie, doar daca produsul este inregistrat pe site-ul celor de la Depanero, compania de service. Informatii exacte si complete pot fi citite in regulamentul oficial al campaniei. Trebuie subliniat ca toate aceste campanii cu extra-garantie oferita in mod gratuit presupun inregistrarea produselor intr-un anumit timp limita de la achizitionare, in caz contrar se aplica doar garantia standard.

Insa vestea buna este ca, indiferent de marca de televizor cumparata si de moment, se poate solicita extra-garantie. Serviciul este disponibil in mai multe magazine online printre care eMag si Rombiz. Cand pui in cos produsul, observi ca poti alege si garantia extinsa cu 1 sau 2 ani. La eMag, garantia extinsa presupune inclusiv prioritate in service si posibilitate de inlocuire a produsului (desigur, trebuie studiata partea de termeni si conditii, pentru a intelege exact cum functioneaza sistemul si ce avantaje exista).

In conditiile in care garantia standard a televizoarelor este de obicei de 2 ani, maxim 3 ani, cu extra-garantia platita se poate ajunge la 4 ani, maxim 5 ani fara griji in ceea ce priveste defectiunile ce nu sunt din vina utilizatorilor.

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro