Garantia de participare la licitatie reprezinta protejarea beneficiarului

iulie 8, 2016

Garantia de participare la licitatie este un instrument de garantare solicitat oricarui asigurat sau ofertant care doreste sa participe la o procedura de atribuire pentru un contract de achizitie publica. Prin acest mecanism, se protejeaza beneficiarul de posibilitatea aparitiei vreunui comportament necorespunzator al ofertantului din timpul acestei proceduri mai sus mentionate.

De asemenea, este bine de stiut faptul ca valoarea garantiei de participare la licitatie este de maxim 2% din valoarea estimata a contractului si ca beneficiarul are dreptul sa faca apel la garantia de participare la licitatie atunci cand licitatorul nu si-a indeplinit toate obligatiile la care s-a angajat odata cu participarea sa la aceasta licitatie.

Despagubirea consta intr-o suma de bani platita de licitator ca o compensatie pentru timpul si banii pierduti in procesul de reexaminare a ofertelor trimise de alti licitatori. Regulile garantiei de participare la licitatie cer ca licitatorii sa furnizeze o garantie de performanta intr-un interval de timp dupa adjudecare.

Garantiile de participare la licitatie contin o data de expirare fixa, ce corespunde cu data de adjudecare, dar exista si situatii in care data sa fie extinsa. Daca contractul a fost castigat de alt licitator, atunci garantia inceteaza sa mai existe si nu se mai poate face apel la ea din acel moment devenind nula.

Conditiile in care beneficiarul poate folosi asigurarea de participare

Exista cateva conditii bine formulate in care beneficiarul poate folosi o asigurare de participare la licitatie, in asa fel incat sa nu existe probleme intre el si licitator.
Aceste conditii in care garantia poate fi folosita sunt:

• Ofertantul isi retrage oferta depusa in perioada de valabilitate a garantiei de participare la licitatie;
• Ofertantul este desemnat castigator, dar nu reuseste sa constituie garantia de buna executie in perioada de valabilitate a ofertei;
• Ofertantul este desemnat castigator, dar refuza sa semneze contractul de achizitie publica in perioada de valabilitate a ofertei.

Perioada de valabilitate a acesteia nu poate fi mai mare de 180 de zile, dar se poate solicita prelungirea ei in anumite cazuri.

Garantiile de participare – astazi, usor de obtinut in mediul online

Garantiile de participare sunt un mecanism prin care beneficiarul nu are nimic de pierdut, ci doar de castigat, sunt practic asigurarea lui ca totul va merge bine in cadrul licitatiei.

Acum, datorita mediului online, se poate beneficia de cea mai buna garantie de participare la licitatie intr-un timp foarte scurt. Cu ajutorul calculatorului online se poate vedea exact ce pret are produsul dorit.

Orice client care-si doreste sa incheie o garantie de participare la licitatie online, o poate obtine de la o firma de asigurari, prin parcurgerea catorva pasi:

• Crearea unui cont - Inregistrarea datelor personale: nume si prenume, numar de telefon, e-mail, functia detinuta in cadrul companiei;
• Calcularea ofertei utilizand calculatorul cu pret cert din contul clientului;
• Achizitionarea politei;
• Emiterea politei.

» Preluat de pe LivePr.ro
- Garantia de participare la licitatie reprezinta protejarea beneficiarului

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro