Garanti Bank finanteaza IMM-urile cu 22,5 milioane EUR

Garanti Bank, una dintre cele mai dinamice si inovatoare banci din Romania, va acorda finantari in valoare de 22,5 milioane de euro companiilor mici si mijlocii, in special celor detinute sau administrate de catre femei, in urma unui acord de imprumut cu International Finance Corporation (IFC), parte a World Bank Group.

Parteneriatul cu Garanti Bank reprezinta primul imprumut acordat de IFC in special pentru a veni in sprijinul companiilor conduse de femei antreprenor in UE, Asia Centrala, Orientul Mijlociu si Africa de Nord.

In Romania, statisticile arata ca sunt peste 500.000 de femei antreprenor, ceea ce reprezinta 34% dintre actionarii si asociatii firmelor autohtone. Garanti Bank a adus o inovatie pe piata romaneasca in 2010, prin introducerea unui pachet de finantare complex destinat femeilor antreprenor si companiilor conduse de acestea.

 

De la lansarea pachetului, Garanti Bank a atras in portofoliul sau 1.400 de companii care au femei actionari sau membri ai conducerii. În plus, pana in prezent, Garanti Bank a acordat imprumuturi in valoare de peste 9 milioane de euro catre mai mult de 120 de IMM-uri detinute de catre femei. Cele mai multe dintre aceste companii isi desfasoara activitatea in Bucuresti, urmate de Craiova, Covasna, Iasi si Galati, si opereaza in diverse industrii: 37% dintre ele au comertul ca activitate principala, 13% activeaza in domeniul serviciilor, 11% in productie si 10% in domeniul sanatatii si al asistentei sociale.

Citeste integral: www.banisiafaceri.ro

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro