Gala Tinere Talente, editia 2012, un spectacol eveniment al bursierilor Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei

In cadrul unei gale eveniment, desfasurata la inceputul saptamanii la Biblioteca Nationala, Alteta Sa Regala Principesa Margareta a Romaniei a inmanat diplomele Tinere Talente celor 28 de artisti, din domeniul artelor plastice si al muzicii clasice, bursieri ai Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei in anul 2012.

Gala Tinere Talente a debutat cu momentul „Arta intr-o prezentare de moda”, urmat de un concert de muzica clasica in cadrul caruia tinerii artisti au interpretat atat lucrari celebre si accesibile publicului, cat si o compozitie proprie. In prezenta Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei, programul serii a continuat cu ceremonia de decernare a diplomelor bursierilor Tinere Talente, vizitarea expozitiei de pictura, a atelierului de creatie – gravura si grafica si vizionarea unui scurt film de animatie.
Spectacolul-eveniment de la Biblioteca Nationala a fost darul pe care cei 28 de tineri artisti sprijiniti in cadrul programului Tinere Talente l-au facut sustinatorilor lor: sponsori, profesori, mentori, parinti, dar si publicului larg, martori ai primului lor pas in cariera artistica.

La eveniment au participat peste 200 de invitati, personalitati din mediul de business si cultural, printre care Margareta Paslaru, Camelia Sucu sau pictrorul Stefan Caltia.

Lucrarile tinerilor bursieri ai sectiunii Arte Plastice pot fi vizionate de publicul larg in cadrul Bibliotecii Nationale a Romaniei in perioada 20 noiembrie – 3 decembrie.

Prin programul national Tinere Talente, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei ofera burse de studiu, mentorat si oportunitati de promovare celor mai promitatori tineri artisti romani din domeniul muzicii clasice si al artelor plastice, aflati la inceput de cariera si in imposibilitatea de a se dezvolta pe viitor din motive financiare. Bursele Tinere Talente se acorda pe perioada unui an calendaristic. In 2012, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei a oferit 28 de burse de studiu, pentru 14 muzicieni si 14 artisti plastici.

Bursele, care sunt desemnate la inceputul fiecarui an, printr-o selectie a unor jurii de specialitate, au permis tinerilor sa isi cumpere materiale si instrumente si sa participe la concursuri, concerte, expozitii si cursuri de specializare in Romania si in strainatate, obtinand rezultate remarcabile. In cadrul proiectului, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei a organizat o tabara de creatie la Tescani si o serie de diferite workshop-uri, unul dintre mentori fiind chiar dirijorul Tiberiu Soare.
Fondurile stranse cu prilejul Concertului Regal din 25 octombrie 2012, sustinut de violonistul Alexandru Tomescu, vor sprijini o noua generatie de bursieri in 2013.

Pentru mai multe informatii despre selectie si program vizitati: www.fpmr.ro/tineretalente
Programul Tinere Talente, editia 2012, a fost realizat cu sprijinul: ISS – Facility Services, BRD Groupe Societe Generale, Class Living, Kaufland, SofMedica, Orange, HP, Nokia, Siemens, Salans, Eastern Space Systems, BDR Associates, Clinica Oculus, Mastechem Oil, Roche, RBS Bank, Hotel Siqua, Wave Division.