De acum toata lumea, adica si bunica si copilul de 3-4 ani stie ce e un gadget. Sau daca nu stie ca il cheama gadget, stie cum sa il foloseasca si o face frecvent! Adevarul e ca avem jucaria asta de multi ani, chiar daca nu-i ziceam asa.
Poate mergeam la picnic si foloseam o masa sau o umbrela mai smechera, cu diverse alte chestii, care ne usureaza viata si orice activitate desfasuram. Sau oricare dintre noi avea si inainte o lampa mai desteapta, un joc electronic smecher sau vreun robotel de bucatarie care facea ceva extra. Ideea? Gadget-ul e menit sa ne usureze viata, chiar asta e si explicatia pe care o da wikipedia in paginile sale, o cutiuta de obicei electronica care are menirea de a ne indulci viata.
Le folosim cu placere si ne bucuram de avantajele lor. Ne fac ziua mai frumoasa, mai interesanta si uneori ne ajuta sa castigam timp.
Cele mai folosite sunt cele care au legatura cu un smartphone, tableta, laptop sau cele de bucatarie si casa in general.
Pe primul loc sunt insa produsele de tip spion, care de fapt sunt spion pe langa alte functionalitati, cum ar fi un pix care scrie dar si filmeaza, un nasture al hainei, inofensiv, care inregistreaza tot, brelocul de la chei, care are un ochi magic ce vede tot, si tot felul de camere ascunse in: bricheta, baterie, ochelari, jucarii, ceas, cravata etc
Un alt mare ajutor in lumea gadget-ului a venit de la bateria externa, care initial a fost conceputa pentru telefon sau tableta, apoi ne-am dat seama ca putem reincarca cu o baterie externa (daca e solara cu atat mai bine) orice jucarie care are mufa USB, si acum toate au: ceas care alearga ( la propriu ) sa te trezeasca, boxa portabila care face mult mai mult decat sa redea muzica, iti arata temperaturi, are, ceas, calendar sau ti-o poti chiar personaliza in functie de ce iti doresti. Unde mai gasim USB? Lampi si veioze care, desi functioneaza toate cu LED, avand astfel un consum extrem de redus si o viata foarte lunga, mai sunt si reincarcabile, si iti si proiecteaza stele, luna, ora sau orice vrei tu. Mai mult, iti mai si canta ceva, ca sa te poti relaxa.
Acum becul din camara nu se mai aprinde prin apasarea unui intrerupator, are telecomanda si il aprinzi de oriunde vrei din casa, iar lampa de birou functioneaza prin bluetooth si are chiar si muzica inclusa.
Rucsacul pe care il iei cu tine in excursiile in jungla urbana nu trebuie sa fie doar un mijloc de a cara lucruri: el este si baterie solara, dispozitiv bluetooth si bineinteles este rezistent la apa. Si daca tot veni vorba, avem exista acum o husa speciala cu care orice gadget poate deveni waterproof, doar imbraci dispozitivul cu aceasta protectie, si va fi ferit de apa.
Daca vrei un portofel nou, iti poti lua unul care pe langa depozitarea banilor si a cardurilor, iti ofera o mini baterie externa, incorporata in portofel, cu care sa iti incarci telefonul si are functie de mini seif wi-fi, insemnand ca vei fi avertizat daca cineva incearca sa iti fure datele cardurilor.
Chiar si in zona de casa-bucatarie s-au dezvoltat foarte multe aplicatii: cana termosensibila care isi schimba aspectul si culorile in functie de temperatura lichidului, cana care amesteca singura, mopul robot care se plimba prin casa, identifica zonele murdare si le curata, aparate cu senzori care ne dozeaza cantitatea exacta de pasta de dinti si sapun sau masinute care iti impacheteaza sarmalele in locul tau.
Fara indoiala gadget-urile fac parte din viata noastra atat de mult incat ne-am obisnuit si ni se pare ca a fost asa dintotdeauna. Le iubim, ni se par firesti, la locul lor si asteptam cu nerabdare si curiozitate sa apara altele mai traznite si la fel de practice.
Exista bineinteles si parti mai putin bune ale acestor tehnologii excesive ar spune unii, depindem prea mult de electricitate, nu mai stim sa ne bucuram unii de altii fiindca vecinul de peste drum pare prea departe sa traversam si sa il salutam, este mai cool sa o faci online, sau daca plecam undeva, in natura, linistea ni se pare atat de coplesitoare incat nu stim ce sa facem cu gandurile care ne alearga nebune prin cap.
Insa, ca in toate aspectele vietii trebuie sa fie un balans, nu putem trai total fara gadget-uri, dar nici nu e nevoie sa exageram. Ideea existentei lor este sa invatam sa le folosim in interesul nostru, sa ne ajute, sa ne faca viata mai simpla si mai usoara, fara insa a deveni dependenti de ele si sa ne robotizam asa cum pretend unii ca se intampla. Da, au mai fost si accidente, mai sunt si exceptii, insa sa nu uitam ca avem de ales felul in care ne traim viata. Iar asta inseamna sa privim toate aspectele ei, cu si fara gadget-urile, jucarii minune ale erei noastre.
Verifica acest tip de produse si pe un site de reduceri reale ce s-ar putea sa-ti fie de folos.
» Preluat de pe LivePr.ro - Gadget ul jucaria preferata zi de zi
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro