Furturile de rinichi zguduie India

New York Times relateaza evenimente socante ce se intampla in India. Este incredibil cum s-a ajuns sa se fure chiar si organele dintr-un om.
O retea foarte bine pusa la punct procura rinichi si facea operatii ilegale de transplant catre indienii bogati. Echipa medicala era formata din 4 doctori, 5 asistente si 20 de paramedici. Nefericitii donatori erau racolati din randul paturii sarace, de obicei zilieri si erau obligati sub amenintarea armei sa nu se opuna acestei operatiuni.
Politia relateaza ca aceasta retea subterana a realizat in jur de 500 de transplanturi in ultimii 9 ani.
Presa din India acuza politia de incompetenta, deoarece nu a reusit in tot acest timp sa anihileze reteaua si s-al captureze pe doctorul care o conducea. Acesta a reusit sa scape de cateva ori din mana legii. El a fost arestat pentru prima data in 1994, fiind suspectat ca ar face transplanturi ilegale de rinichi, dar a fost eliberat pe cautiune. Imediat dupa eliberare, doctorul si-a schimbat numele si a reinceput sa lucreze. In 2000, politia l-a deranjat din nou cu un control la una dintre clinicile sale, dar a scapat si de aceasta data.
Unele voci considera “norocul” doctorului se datoreaza colabarorarii cu politia. In schimbul unei plati consistente, oamenii legii au fost, probabil dispusi sa inchida ochii.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro