Furt din conservele sinistratilor

In urma unei sesizari telefonice referitoare la faptul ca secretarul general de la Prefectura Vrancea si-a insusit produse alimentare destinate ajutorarii sinistratilor, o echipa de politisti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Vrancea a efectuat cercetari cu privire la aspectele semnalate.

Din primele verificari a rezultat ca, la 19.07.2005, C. Florin, conducator auto in cadrul Prefecturii Vrancea, din dispozitia secretarului general al Prefecturii, M. Constantin, de 35 ani, de la locul de depozitare a ajutoarelor pentru sinistrati-Vama Focsani,a incarcat in autoturismul institutiei mai multe conserve pe care le-a transportat la domiciliul acestuia.

Procedandu-se la efectuarea unei perchezitii domiciliare, in temeiul legii, intr-o boxa, aparţinând familiei M. Constantin, au fost gasite 98 cutii pate de ficat si 51 conserve de carne de vita, care fac parte din loturile rezervelor de stat.

In baza audierii martorilor si a probelor materiale administrate, in cauza s-a inceput urmarirea penala si se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat, urmand sa propunem solutie legala prin Parchet. (IPJ Vrancea)