Fundatia LEADERS lanseaza un nou sezon al programului pentru elevi Leadership Autentic

In weekendul 30-31 octombrie a avut loc prima editie a programului Leadership Autentic din sezonul 2010 2011 in cadrul Colgiului Economic Virgil Madgearu din Bucuresti. Editia a fost dezvoltata de Fundatia LEADERS si sustinuta de BRD Groupe Societe Generale iar invitatul special care le-a servit drept model de lider pentru cei 30 de participanti a fost Alexandru Badulescu, Country Manager, Western Union.

Leadership Autentic se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani provenind din toate tipurile de sisteme educationale, care doresc sa investeasca timp in afara orelor de curs in programe de dezvoltare personala si orientare pentru viitor. Leadership Autentic are ca scop furnizarea teoriilor de leadership si dezvoltare personala prin intermediul unui continut unic, care le poate oferi elevilor un cadru exceptional de orientare si dezvoltare de care acestia nu pot beneficia in institutiile de invatamant. Structurat in 4 module de curs pe teme precum Lideri si Leadership, Comunicare, De la viziune la rezultat, Vorbirea in Public si Feedback programul le ofera tinerilor atat o dimensiune teoretica cat si o parte practica reprezentata de activitati de lucru in echipa si jocuri interactive care contribuie la sedimentarea informatiei prezentate pe parcursul training-ului.

Programul este livrat de catre trainerii LEADERS cu o experienta de peste 5 ani in furnizarea si dezvoltarea de programe educationale destinate tinerilor. Pe parcursul intregului an scolar 2010-2011 si a celor 8 luni de proiect, Leadership Autentic va fi prezent in peste 20 de licee, atat din Bucuresti, cat si in intreaga tara, bucurandu-se de sprijinul companiilor care investesc in dezvoltarea comunitatilor locale.

Leadership Autentic este un program gratuit la care nu se percepe taxa de participare, toate costurile fiind acoperite prin intermediul companiilor responsabile care investesc in educatia tinerilor din Romania.

Leadership Autentic a fost pilotat in anul 2007 iar in anul scolar 2009 2010 a inregistrat prima serie completa de training-uri, incluzand un numar semnificativ de elevi, fiind desfasurat in orase precum: Abrud, Cluj-Napoca, Curtea de Arges, Alba Iulia, Moreni, Targoviste, si in 6 licee din Bucuresti (Colegiul National Tudor Vianu, Colegiul National Mihai Viteazul, Colegiul National Sfantul Sava, Colegiul National Gheorghe Lazar, Colegiul National Spiru Haret, Grupul Scolar Viilor).