Fulgerul Bolt loveste din nou daramandu-si propriul record in cadrul Campionatelor Mondiale de Atletism de la Berlin

erlin, Germania (16 August, 2009) Atletul PUMA Usain Bolt denumit "Fulgerul" si-a zdrobit propriul record mondial si a castigat un uimitor loc intai la cursa de 100 de metri, ce a avut loc duminica seara pe Stadionul Olimpic de la Berlin , intarindu-si astfel renumele de "CEL MAI RAPID OM DE PE PLANETA". Favorit clar al competitiei , Bolt a inregistrat cel mai mic timp de pana acum la o cursa pe 100 de metri : 9.58 secunde! Si-a intrecut adversarii Tyson Gay si Asafa Powell, invingandu-si propriul record de 9.69 secunde stabilit la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008. Alergatorul jamaican a ajuns la finish , alergand in pantofii Theseus Pro sprint spike, special creati pentru el si denumiti PUMA YAAM, cei mai rapizi pantofi din lume!

Mult asteptata cursa a reprezentat o intrecere intre Bolt, fostul campion mondial si reprezentant al Statelor Unite Tyson Gay si colegul jamaican , alergatorul Asafa Powell. Cursa a fost extrem de intensa si Usain Bolt a avut un start exploziv alergand ca o racheta pana la final . Multimea a rasunat la finalul cursei . Bolt le-a oferit din nou ziaristilor ipostaze interesante pentru pozat, cand a pornit dansul victoriei . Gay a terminat pe locul 2 cu 9:71 secunde si Powell a ocupat locul 3 cu 9:84 secunde.

Pentru asta m-am antrenat tot anul. Pantofii mi-au dat avant. M-am simtit excelent participand la cursa ! a afirmat un Usain Bolt foarte entuziasmat , imediat dupa ce a trecut linia de sosire. Vremea a fost perfecta pentru mine . Fanii mi-au oferit atat de multa energie in seara aceasta . Mi-am pastrat concentrarea , dar am fost relaxat . A fost pur si simplu : pe locuri , fiti gata , start!``

Entuziasmul in jurul acestei curse a fost de neegalat si competitia mai riguroasa decat niciodata a afirmat Jochen Zeitz, CEO si Chairman PUMA AG. Toti au fost intr-o forma excelenta ,dar vazandu-l pe Bolt cum a luminat intreaga pista si a terminat cu 9.58 , doborandu-si propriul record mondial ... este pur si simplu un moment care va ramane in istorie.Usain continua sa impinga limitele de viteza si putere , in modul sau unic , plin de veselie. Multa energie s-a investit in conceperea pantofilor de alergat PUMA YAAM pe care i-a purtat pe pista . Cu siguranta am gasit formula pantofului castigator. Suntem extrem de incantati sa il avem pe USAIN in familia PUMA si il felicitam pentru locul 1 si noul record mondial

Pantofii PUMA YAAM sprint spike ce l-au propulsat spre victorie au fost creati de o echipa de designeri si tehnicieni PUMA ce au studiat si masurat forma piciorului si modul de alergare al lui Bolt. Cu aceste informatii si teste continue pe pista ,ei au creat un pantof special pentru USAIN care sa se potriveasca cel mai bine cu cinetica corpului sau . Culoarea portocalie foarte vibranta a fost aleasa pentru a contrasta cu cea albastra a pistei de alergat de pe Stadionul Olimpic . Pantoful este creat ca sa ofere putere , viteza si stabilitate . Motorul il reprezinta talpa de carbon , care adauga viteza si putere , dar nu si greutate . PUMA a creat de asemenea o alta varianta a pantofilor lui Usain denumita PUMA STREET YAAM, ce va fi valabila mai tarziu anul acesta , in cateva magazine selectionate din lume.

La Berlin si-au facut de asemenea debutul Bratele lui BOLT , niste accesorii facute de PUMA pentru fani, accesorii ce imita faimosul semn al victorie facut de Fulgerul Bolt la Olimpiada din Beijing 2008 . Filmuletele virale ale Bratelor facute din spuma , pot fi vazute pe www.pumarunning.com.

Pe 23 August , la finalul Campionatelor Mondiale , PUMA va prelua YAAM, un popular club cu specific caraibian de pe malurile raului Spree, pentru o mare petrecere Jamaicana la care poate participa si publicul larg, prin achizitie de bilete . Muzica live, dansul, mancarea si aparitia diversilor atleti o vor transforma intr-o petrecere de care sa iti aduci aminte . Cireasa de pe tort o sa fie aparitia lui Usain Bolt , atletul avand programata si o scurta sesiune de autografe la magazinul PUMA din Tauentzienstrasse, 18 Berlin ( Luni , 24 August la ora 14:00) . Pentru mai multe informatii vizitati www.pumarunning.com

``PUMA Romania a pregatit pentru aceasta victorie o editie limitata USAIN Bolt adresata fanilor, editie ce va fi lansata in magazine incepand cu 24 August 2009 . Entuziasmul nostru a inceput inca de anul trecut cand Usain a stabilit 3 recorduri mondiale , toate in cadrul aceleiasi Olimpiade si la putin timp dupa aceea am avut bucuria sa expunem in showroomul nostru autograful lui Bolt, pe diverse articole din colectia Jamaica , impreuna cu timpii obtinuti pentru fiecare competitie. `` a spus Adina Militaru , Marketing Manager PUMA Romania.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro