Frigiderul – un element indispensabil al casei tale

Sunteți proaspăt căsătoriți și abia v-ați așezat la casa voastră, însă nu aveți cele necesare unui trai mai mult decât decent? Evident că trebuie să luați în considerare care sunt nevoile cele mai mari și care este lucrul fără de care nu puteți conviețui. Vă spun că frigiderul nu numai că joacă un rol extrem de important în căminul conjugal, ci este un ajutor de nădejde atât pentru o gospodină, dar și pentru două persoane extrem de ocupate, care au nevoie ca toate alimentele să se păstreze într-o stare excelentă.

Pare simplu la prima vedere să alegeți un frigider pentru casa voastră, deoarece criteriul de selecție principal se referă la volumul acestuia sau la câte alimente încap înăuntru. Dar bineînțeles că sunt și alte aspecte și detalii care vă pot crea avantaje atunci când achiziționați un produs de cea mai bună calitate, dacă sunteți informați și le cunoașteți în prealabil. Acest tip de electrocasnic este o investiție pe termen lung și acest lucru semnifică faptul că nu îl veți înlocui la doar câțiva ani, indiferent că este un model clasic sau încorporabil.

Frigider sau combină frigorifică?

Dacă nu cunoașteți diferența vă pot spune că frigiderul este acela care are congelatorul sus și două uși, iar combina frigorifică are congelatorul în partea de jos. Primul lucru la care trebuie să fiți atenți este volumul și capacitatea. Nu trebuie să fiți influențați de dimensiunile frigiderului, întrucât unele au pereții groși. Mai degrabă trebuie să priviți volumul net, trecut în descrierea produsului.

O altă caracteristică importantă pe care nu trebuie să o scăpați din vedere se referă la răcire. Aparatele frigorifice clasice au ca sistem de răcire unul sau două compresoare, însă de mai mulți ani au apărut frigiderele No Frost, adică acele care nu produc gheață pe pereți. Astfel, fiind aer și nu particule de apă, nu se va forma gheața pe pereți și aparatul frigorific nu trebuie dezghețat periodic, iar pungile nu se vor lipi între ele în congelator. În funcție de bugetul pe care-l aveți puteți opta atât pentru un frigider No Frost, iar dacă nu, doar pentru un congelator.

Compartimentarea este deosebit de importantă, deoarece trebuie să verificați câte rafturi are frigiderul și din ce material sunt făcute. Rafturile din sticlă pot fi mai ușor de întreținut și nu vor putea cădea resturi de alimente de pe un raft pe altul, însă există riscul de a se sparge la lovituri puternice. Rafturile de metal sunt rezistente la aceste lovituri, însă resturile pot cădea de pe un raft pe altul. Cele din sticlă, deci, sunt recomandate.

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când decideți să aveți un frigider în casa voastră. Oricare ar fi alegerea voastră, acesta (sau o combina frigorifica de la eMag) va fi un real ajutor în gospodărie!