Franta - reprezentant de seama al viticulturii mondiale

Cu totii stim cat de apreciate sunt vinurile produse de francezi, acestea devenind celebre in intreaga lume pentru calitatea lor. Vorbim aici despre tipuri de vinuri precum ar fi Cabernet Sauvignon, Pinot noir sau Merlot, pentru vinuri roșii, și Chardonnay, Sauvignon și Pinot gris, pentru vinuri albe.

Tot in Franta au aparut sampania si coniacul care poarta denumiri diferite dar sunt la fel de celebre. Pe aproape tot teritoriul Frantei se cultiva vita de vie. Vinurile din Franta sunt cunoscute inca din perioada Renasterii cand erau servite la marile curti ale Europei.
Alexandre Dumas prefera vinul Montrachet pe care il servea în genunchi și scoțându-și pălăria iar Voltaire prefera vinul de Corton.
Franta are aproximativ 792 de mii de hectare viticole, aici regasindu-se cele mai cunoscute podgorii din lume, respectiv: Bordeaux, Bourgogne, Midi, Côtes du Rhone, Jura, Savoie, Val de Loire, Alsace, Champagne, Cognac și Armagnac.

In ceea ce priveste coniacul, acesta este obtinut in departamentul Charentes, unde podgoriile sunt situate pe coaste calcaroase. Coniacul este de fapt un distilat de vin invechit care este redus la taria de 40% vol. iar numele provine de la orasul Cognac, capitala departamentului.

Sursa: Agerpres

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro