Forum economic despre cresterea performantelor in afaceri

Ieri, 17 octombrie 2006, Iuliu Winkler, ministru delegat pentru comert a participat la „Bucharest Controlling Forum 2006 – Noul rol al finantelor in cresterea performantelor in afaceri” organizat la Bucuresti.

Ministrul delegat pentru comert si participantii la form au dezbatut tema “Provocarile si oportunitatile in afacerile din Romania – Implementarea de noi tehnici de management”. Iuliu Winkler a evidentiat legatura interactiva dintre performantele pozitive ale economiei ca rezultat al masurilor instituite de guvern pentru imbunatatirea climatului de afaceri si eficienta controlului si managementului afacerilor la nivelul companiilor.

De asemenea, ministrul i-a informat pe oamenii de afaceri prezenti la forum despre modificarile legislative ce vor avea loc in politica comerciala a Romaniei dupa 1 ianuarie 2007. Dupa aderare, tara noastra va prelua integral politica comerciala a Uniunii Europene.

Iuliu Winkler a subliniat importanta parteneriatului cu mediile de afaceri, in vederea cresterii eficientei managementului si controlului la nivelul firmelor. Utilizarea noilor tehnologii IT in e-business si e-commerce va creste competitivitatea internationala a produselor romanesti pe piata intercomunitara si pe terte piete, cat si alinierea la tendintele de globalizare a economiei mondiale.

Informaţii suplimentare privind avantajele de care pot beneficia operatorii economici prin participarea la aplicarea prevederilor Strategiei naţionale de export si principiile de baza ale politicii comerciale comune sunt disponibile pe situl MEC-DCE la adresele: www.dce.gov.ro si www.minind.ro.