Intr-un articol publicat pe site-ul live science.com este publicata parerea unor cecetatori conform careia aparitia si disparitia speciilor de pe planeta noastra este determinata de miscarea sistemului solar prin Calea Lactee.
In urma cu doi ani, un grup de cercetatori de la Universitatea Berkeley din California au descoperit, analizand o arhiva a fosilelor marine, ca numarul speciilor care traiesc pe Pamant se modifica ciclic, o data la 62 de milioane de ani. Astfel s-a ajus la concluzia ca cel putin doua dintre disparitiile in masa care au avut loc pe Pamant (disparitia Permianului in urma cu 250 de milioane de ani si cea a Ordovicianului in urma cu 450 de milioane de ani) corespund cu varfurile ciclului.
O alta echipa de cercetatori, de aceasta data de la Universitatea din Kansas, au emis o teorie conform careia stelele nu au o pzitie fixa in spatiu. Ele se misca continuu prin galaxii intalnindu-se intr-un anumit punct moment in care se produce o ciocnire cosmica.
Chiar si Soarele se apropie sau se departeaza de centrul Caii Lactee. Un astfel de ciclu de miscare al Soarelui are o durata de 64 de milioane de ani, foarte apropiat de ciclul biodiversitatii Pamantului.
Legatura dintre galaxie si biodiversitate ar trebui sa-i determine pe oamenii de stiinta sa-si largeasca orizonturile in ceea ce priveste factorii care influenteaza viata pe Pamant.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro