Fortele Aeriene Romane la exercitiul „NATO AIR MEET 2005”

Un detaşament al Forţelor Aeriene Române, format din 43 de militari şi trei avioane MiG-21 LanceR de la Baza 71 Aeriană, va participa, în perioada 3 – 15 septembrie a.c., la exerciţiul „NATO AIR MEET 2005”, care se va desfăşura pe aerodromul Oerland din Norvegia. Cele trei avioane, care au decolat duminică, 28 august a.c., de la Câmpia Turzii, au părăsit ţara astăzi, 29 august, după o escală efectuată la Timişoara.

Detaşamentul românesc va participa pentru prima dată, alături de alte 17 ţări membre ale Alianţei Nord-Atlantice, la această importantă activitate, organizată anual de NATO.

În cadrul exerciţiului vor fi executate, în condiţii apropiate de cele ale unei operaţii aeriene reale, misiuni pentru câştigarea şi menţinerea superiorităţii aeriene. Între acestea se numără misiuni de apărare şi interdicţie antiaeriană, de atac la sol şi de sprijin aerian, precum şi acţiuni de război electronic.

Dislocarea echipamentelor şi a personalului implicate în exerciţiu se va realiza cu o aeronavă C-130 Hercules care aparţine Bazei 90 Transport Aerian. (MAPN)